fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Hon får nyckelroll när Lagerhaus lägger större fokus på varumärkesbyggande

Publicerad: 13 februari 2023, 08:48

Thérèse Elmquist är ny marknad- och försäljningschef hos Lagerhaus.

Foto: Pressbild

Thérèse Elmquist är ny marknad- och försäljningschef hos Lagerhaus. Tidigare har hon arbetat inom retailkedjor som Lindex, Scorett och MQ. Närmast kommer hos från White arkitekter i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

LagerhausRekryteringDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Här är Sveriges 200 största e-handlare 2022 – ladda ner hela listan

–Cirkulära flöden och förändrade konsumtionsbeteenden är några av de områden jag brinner för. För att retail ska vara relevant i framtiden krävs en långsiktig, konsekvent vilja att göra mer på ett bättre sätt. Den viljan hittade jag hos Lagerhaus, säger Thérèse Elmquist i en kommentar.

Hos White arkitekter har hon haft rollen som studioledare för hållbarhetsspecialister och arkitekter där hon deltog i fleråriga forskningsprojekt inom möbeldesign och cirkulära affärsmodeller.

– Utöver det så lever jag med försäljning i generna och ett lustfyllt intresse för inredning, så när tjänsten på Lagerhaus dök upp så tvekade jag inte en sekund. Att få arbeta med ett så genuint och härligt varumärke från Göteborg, och samtidigt driva utvecklingen mot en mer hållbar konsumtion ska bli både utmanande och spännande, fortsätter hon.

Thérèse Elmquist har 15 års erfarenhet från retail där hon bland annat varit produktchef för Lindex samt försäljningschef för Scorett och MQ. På meritlistan står också jobb som ekonomi- och marknadschef för Stena Recykling.

Hon kommer att spela en viktig roll när Lagerhaus lägger ett större fokus på kommunikation, varumärkesbyggande, förändrat konsumtionsbeteende och cirkularitet.

– Thérèse stora retailerfarenhet, vana vid strategiskt arbete samt brinnande intresse för hållbarhet kommer ge oss möjligheten att fortsätta utveckla Lagerhaus till ett starkt varumärke och lönsam verksamhet med sikte på hållbar förändring, säger vd:n och ägaren Anette Yngvesson i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Självskanning erövrar sällanköpshandeln – tre tunga aktörer om fördelar och fallgropar: ”Otroligt snabb lösning”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev