måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

H&M drar in provisionen till butikspersonalen under pandemin

Publicerad: 20 april 2021, 05:20

Foto: Shutterstock

H&M har stoppat utbetalningar av provision till butikspersonalen i Sverige. Beslutet gäller tills vidare.

Ämnen i artikeln:

H&MModePersonal

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


”Alla former av bonus- och provisionsutbetalningar har tillfälligt stoppats som en följd av covid-19. I Sverige gäller detta tills vidare”, skriver H&M:s pressavdelning i ett mejl till Aftonbladet.

Bland butiksanställda som tidningen pratat med säger att det här kan innebär en minskning av lönen på 1 000 kronor för en del.

– Ledningen säger att det är tufft just nu och att vi måste spara. Men det finns pengar i bolaget. Och utan oss hade de inte tjänat något alls, säger en av dem.

Ett presentkort på 100 kronor är den belöning som de anställda fått under pandemin, uppger Aftonbladet.

– Det är vi som gör jobbet och vi som utsätter oss för alla risker. Jag förstår inte hur man kan överväga att ge aktieägarna utdelning när vi inte får någonting, säger den anställde.

Jens Lindström, central ombudsman på Handels, bekräftar för tidningen att det finns ett missnöje med H&M:s agerande bland personalen.

– Det finns en irritation över att företaget tar bort den här moroten, och det har vi också framfört i våra kanaler. Det är tråkigt att man väljer att gå den här vägen. En hel del anställda ifrågasätter nu vad det finns kvar som kan göra att man känner sig motiverad att göra ett bra jobb.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev