torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Hemelektronikjätten värvar från Plantagen: ”Kommer skapa effekt och genomslag”

Publicerad: 1 februari 2023, 08:51

Karolina Åhs Karlsson är ny marknads- och e-handelschef hos Elgiganten.

Foto: Pressbild

Elgiganten värvar ny marknads- och e-handelschef från Plantagen. I dag börjar Karolina Åhs Karlsson hos hemelektronikjätten.

Ämnen i artikeln:

ElgigantenPlantagenRekryteringDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Elgiganten om årets julhandel: ”Vi har sett en förvånansvärt bra försäljning”

Camilla Everberg lämnar Elgiganten och rollen som marknads- och e-handelchef efter tre år inom företaget.

Nu har hemelektronikjätten gjort klart med hennes efterträdare. Karolina Års Karlsson har värvats från Plantagen, där hon varit nordisk marknadsdirektör sedan 2017.

– Jag har hela mitt arbetsliv brunnit för retail och kundresan. Att skapa kommunikation som driver det kommersiella erbjudandet och skapar effekt på kort och långsikt är något jag både ser som väldigt viktigt, och har stor erfarenhet av. Jag ser fram emot att få leda marknadsteamet och fortsätta stärka Elgiganten som Nordens starkaste varumärke inom hemelektronik, säger hon i en kommentar.

Förutom Plantagen har hon haft ledande roller inom marknadsföring, e-handel och digital utveckling hos bolag som K-rauta, Electrolux Home och Hemmabutikerna.

– Jag upplever att Karolina har en unik förmåga att översätta affärsstrategi till både taktiska och varumärkesbyggande marknadsinsatser, som kommer skapa effekt och genomslag i Elgigantens omnikanal. Vi är övertygade om att hennes insatser och syn på kommersiella varumärken kommer förbättra oss ytterligare genom hela kundresan, säger vd Niclas Eriksson om värvningen.

LÄS OCKSÅ: Köptemplens tid är förbi – här är fem koncept som förvandlar kunder till fans

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev