Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Här gör förre Netto-bossen comeback: ”Som att spela på hemmaplan”

Publicerad: 26 mars 2020, 11:02

I ett och ett halvt år var Jan Richter borta från dagligvaruhandeln. Nu gör Nettos tidigare vd comeback – som försäljningschef hos Willys. ”Det blir som att spela på hemmaplan”, säger han.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorLedarskapWillys

I oktober 2018 lämnade Jan Richter dagligvaruhandeln när han avslutade en drygt tolv år lång anställning hos Netto. Då hade han bland annat hunnit med roller som inköpsdirektör, vice vd och vd.

Men det blev alltså bara en tillfällig paus från dagligvarubranschen. Senast från mitten av juni kliver 53-åringen in som försäljningschef för Willys.

– Under mina år på Ica Maxi och Netto, där jag jobbat med pris, sortiment och kunderbjudanden, har jag haft koll på Willys som är ett starkt koncept med en fantastisk affärsidé. Bolaget har även stort fokus på hållbarhet och kvalité som ligger mig varmt om hjärtat, kommenterar han det nya karriärvalet.

Och han ser fram mot sin comeback.

– På Tingstad har jag arbetat med flera olika intressanta projekt under mina 1,5 år, men att komma tillbaka till dagligvaruhandeln är som att spela på hemmaplan igen, säger Jan Richter till Market.

Samtidigt är han ödmjuk inför uppgiften.

– Det ska bli fantastiskt kul och spännande, men en stor utmaning. Men jag hoppas att vi kan fortsätta att vara ett vinnande team.

Jan Richter ersätter Peter Holm som internrekryterades till tjänsten som vice vd för Dagab.

Pontus Edman

Ämnen i artikeln:

DagligvarorLedarskapWillys

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev