söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Här är förre Brothers-bossens nya jobb – får med sig tidigare vd-kollegan på resan

Publicerad: 3 december 2020, 06:29

Här är förre Brothers-vd:n Lina Söderqvist nya jobb. Hon blir vd för Pivots nybildade bolagsgrupp Bare Collective, som siktar på att ta ledartröjan inom barn- och hygienprodukter. Hon får dessutom sällskap av den tidigare vd-kollegan Nanna Hedlund som kommer att ingå i styrelsen.

Ämnen i artikeln:

Ledarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Kriskedjan byter ledning – Lina Söderqvist kliver av som vd för Brothers

Tidigare i år förvärvade Pivot Partners det gotländska företaget Imse Vimse samt Esska, som har sin hemvist i Lidköping.

Dessa två utgör grunden i den nybildade bolagsgruppen Bare Collective.

Nu har den tidigare Brothers-vd:n Lina Söderqvist värvats som vd till gruppen.

– Det är fantastiskt roligt att få leda Bare Collectives resa framåt. Det finns en sådan potential i att tänka nytt, både ur ett produkt-, varumärkes- och hållbarhetsperspektiv, inom Bare Collectives produktkategorier. Att addera än mer affärsmässighet till våra entreprenörsdrivna bolag, för att ge dem mer kraft och driva internationalisering och värdeskapande differentiering, är något jag brinner för, säger hon i en kommentar.

Innan hon blev vd för Brothers hade hon motsvarande post hos koncernkollegan Department and Stores. Lina Söderqvist har också ett förflutet inom Åhléns och Björn Borg där hon arbetat med varumärkes- och marknadsfrågor.

Tanken är att bolagsgruppen ska växa med fler förvärv. Bare Collective vill att hållbar och cirkulär konsumtion ska vara normen, inte undantaget, och siktet är instället på att vara den ledande  inom barn- och hygienprodukter.

Linda Söderqvist får med sig en tidigare kollega på resan. Casalls vd Nanna Hedlund förstärker styrelsen. Tidigare var hon vd för Polarn o Pyret som ingår i samma koncern som Brothers.

– Vi är otroligt glada över att, under ledning av Lina och med stöttning av Nanna, nu bygga Bare Collective. Vi drivs starkt av tron på att det sunda och goda också bygger affären. Att det faktiskt finns mer att vinna på att tänka och agera hållbart. Vi ser nu fram emot att se Bare Collective utvecklas med fler bolag som växer i vår gemenskap, säger Kar-Erik Dexner, partner på Pivot Partners.

Läs mer: RNB-bossen om vd-avhoppet: ”Jag hade gärna haft henne kvar här”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev