Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Han blir ny chef för vardagshandel när Coop stuvar om i organisationen

Publicerad: 11 augusti 2020, 12:39

Patrik Levin blir ny vd för Gekås i Ullared. Då ersätter Jim Törnroth honom som chef vardagshandel. Samtidigt genomför Coop Butiker och Stormarknader (CBS) fler förändringar i organisationen.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorLedarskapCoopOmorganisation

Läs mer: Klart med ny vd för Gekås – Coop-doldisen tar över efter Boris Lennerhov

– Det är tråkigt att Patrik lämnar oss efter det stora jobb som gjorts när han lett den historiska omställningen från Netto till Coop. Samtidigt är det ett styrkebesked att ett av Sveriges mest framgångsrika handelsföretag, Gekås, väljer att rekrytera sin nya vd från CBS, säger vd Christian Wijkström, som samtidigt passar på att önska Patrik Levin lycka till.

Jim Törnroth tar över som chef för vardagshandel. I dag är han chefsjurist och etableringsansvarig.

Samtidigt passar CBS på att göra ytterligare förändringar i sin organisation. Helena Mattsson, i dag chef för vardagshandel, blir ny marknads- och försäljningschef.

I den organisationen blir Ola Andersson ansvarig för storhandel och Emma Jansson för vardagshandel. Felix Sallstedt tar hand om marknads- och försäljningsanalys.

– Vi tar nu nästa stora steg i vår affärsplan och gör det genom att bygga en ny generation ledare. Den nya marknads- och försäljningsorganisationen ska flytta fram vår position ytterligare, säger Christian Wijkström.

Den nya organisationen träder i kraft 1 september. Patrik Levin stannar inom organisationen till 31 oktober och kommer att ha fokus på att slutföra avvecklingen av Netto.

Läs mer: Här är Gekås nya vd – i första intervjun: ”Det gick inte att tacka nej”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev