Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Han blir Markets nya chefredaktör: ”Jag ser mycket fram emot det”

Publicerad: 31 mars 2021, 09:04

Fredrik Svedjetun tar över som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för de ledande bevakarna inom detalj- och dagligvaruhandeln, Market och Dagligvarunytt.

Ämnen i artikeln:

LedarskapDetaljhandeln

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Fredrik Svedjetun är i dag chefredaktör för Resumé och Dagens Media.

– Fredrik är en vass produktknådare med lång erfarenhet av att framgångsrikt driva redaktionell utveckling för nischade målgrupper. Han står upp för branschjournalistikens ständiga jakt på oumbärligt innehåll och kommer in med djup och värdefull branschkunskap från närliggande områden, säger Christina Kennedy, redaktionell chef för Di-gruppens branschredaktioner.

Fredrik Svedjetun har arbetat som journalist i drygt 20 år, bland dem elva som chefredaktör på Dagens Media och tre år i samma roll på Resumé.

– Jag ser mycket fram emot att utveckla Market och Dagligvarunytt tillsammans med dess redaktioner. Detalj- och dagligvaruhandeln präglas av stora utmaningar och möjligheter som vi ska fortsätta att tränga ner i djupet på. Behovet av insiktsdriven, affärsnyttig och inspirerande journalistik inom dessa områden har aldrig varit större, säger Fredrik Svedjetun och fortsätter:

– Under mina år på Dagens Media och Resumé har vi löpande fördjupat oss i utvecklingen inom handeln och dess många starka varumärken. Jag har då ofta sneglat på Market och Dagligvarunytt som besitter en enorm kunskap inom det här området. Nu ser jag fram emot att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter och samtidigt lära mig en massa nytt av blivande kollegor.

Fredrik Svedjetun kommer ta över till sommaren och fram tills dess är Johan Östberg tf chefredaktör och ansvarig utgivare.

Di-gruppen förvärvade Hakon Media, som rymmer både Market och Dagligvarunytt (tidigare Icanyheter), den 1 april 2020.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev