lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Hälften av skyddsombuden i handeln ser julmusiken som påfrestande

Publicerad: 28 november 2019, 07:01

Last Christmas, All I want for Christmas och Stilla natt. Under december månad kommer julmusik att spelas i butikerna. Men hälften av skyddsombuden på arbetsplatserna gör tummen ned, det visar en ny rapport som Handels gjort.

Ämnen i artikeln:

HandelsArbetsmiljö

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Att julmusiken är mindre omväxlande och att personalen inte har inflytande över den blir ett arbetsmiljöproblem. Musiken finns bara där, att stå ut med under hela arbetsdagen i en redan stressig julhandel, säger chefsekonom Stefan Carlén som ligger bakom rapporten.

Redan förra året frågade Handels sina medlemmar hur de såg på julmusiken och 40 procent svarade då att den är mer påfrestande än den musik som spelas i butikerna resten av året.

I år har fackförbundet frågat skyddsombuden, som anses vara experter på arbetsmiljö, vad de tycker. Hälften av dem tycker att julmusiken är påfrestande.

Enligt rapporten är skyddsombuden i grunden positiva till musik på arbetsplatsen men just julmusik är mindre omväxlande och blir därmed mer påfrestande.

– Julmusik blir i många butiker en symbol för det som skapar sämre arbetsmiljö genom brist på variation, och ständigt upprepade slingor, säger Stefan Carlén.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev