fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Granits vd toppar laget – för att kunna ta nästa steg: ”Redo att möta framtiden”

Publicerad: 23 april 2021, 12:56

Granit förstärker ledningsgruppen med tre nya chefer. Bland annat ska den digitala affären utvecklas. ”Granit är redo att möta framtiden”, säger vd Caroline Hjelte.

Ämnen i artikeln:

GranitHeminredningRekrytering

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Läs mer: Granit sätter Norge i fokus – öppnar fler butiker och lanserar e-handel

Efter ett par år med ett större förändringsarbete för att ställa om från att vara ett traditionellt retailbolag till att vara ett modernt varumärke förstärker kedjan ledningsgruppen med tre förvärv.

Sedan några månader jobbar Thomas Dunaker som Granits CFO och kommer senast från Gant där han var Global CFO. Monika Lindström är ny inköps- och sortimentschef och har lång erfarenhet av heminredning, bland annat från Ikea.

Dennis Koraen har utsetts till head of digital sales och har över 15 års erfarenhet av digital handel och marknadsföring. Han kommer senast från Superfront.

– Det är med stor glädje som vi nu kan presentera det starka team som vi ser kommer att ta Granit vidare in i framtiden. Det har varit en tuff tid med stora påfrestningar för bolaget och för dess medarbetare i och med det stora omställningsarbete som har genomförts, säger Caroline Hjelte i en kommentar.

Dennis Koraen, Monika Lindström och Thomas Dunaker.

Bland annat har den digitala affären utvecklats och en ny sortimentsstrategi har sjösatts.

– Bolaget ser som många andra retailbolag att det krävs en mer omfattande digital affär i kombination med ett smart och effektivt butiksnät. Granits fysiska butiker är i grunden lönsamma och bolagets största utmaning med sin affärsmodell, med främst egen design och fokus på hållbarhet, kräver en smartare intäktsmassa för att nå en lönsam affär.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev