torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Fem stadskärnor i gemensam satsning – ska hjälpa butiker att ställa om

Publicerad: 3 juni 2020, 11:25

Coronapandemin har skyndat på omställningen av handeln och därmed våra stadskärnor. Nu går fem orter samman i en gemensam utbildningssatsning för att hjälpa medlemmarna att ta ett kliv framåt.

Ämnen i artikeln:

Forskning

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi har ett starkt kollegialt nätverk och i samband med våra nationella avstämningsmöten insåg vi att vi hade samma utmaningar runt om i våra stadskärnor. Så vi valde att samarbeta i stället för att uppfinna hjulet var för sig, säger Stina Storm, vd för City Örebro.

Förutom City Örebro är Innerstaden i Göteborg, Malmö citysamverkan, Helsingborg city och Linköping city samverkan med i satsningen.

Tillsammans har de tagit fram ett utbildningspaket för sina medlemmar som ska hjälpa dem att klara den omställnings om accelererat under coronakrisen.

– Vi startar med tre utbildningar i Instagram, Facebook och Visual merchandise. Delar av den finansiering vi går in med kommer även att gå till utveckling och nya utbildningar så vår förhoppning är att vi ska kunna bygga upp en bra grund för företagen att klara omställningen, säger Daniel Nilsson, vd för Linköping city samverkan.

Utbildningarna är digitala och består av åtta till tio filmsekvenser inom varje ämne som ska inspirera deltagaren och ge ny kunskap.

– I dagsläget är samverkan viktigare än någonsin. Tillsammans kan vi försöka leda företagen ur krisen in i det som blir framtidens stadskärna. Fler stadskärnor är så klart välkomna att haka på plattformen, säger Lena Dalurup på Innerstaden Göteborg.

Utbildningssatsningen, som går under namnet Citykompetensen, lanserar i dag.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev