fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Efter vinstvarningen – Boozt säger upp personal

Publicerad: 10 juni 2022, 08:47

Boozt säger upp personal efter gårdagens vinstvarning. Omkring 70 personer kan förlora jobbet, enligt uppgifter till Breakit.

Ämnen i artikeln:

BooztE-handelVarsel

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Under torsdagen meddelade Boozt att de justerar ned sin prognos för helåret på grund av att konsumtionen mattats av. 

– Första halvåret 2022 går mot sitt slut och har visat sig vara mer utmanande än vad vi trodde när vi satte våra mål för året. Som en konsekvens har vi valt att agera snabbt för att kunna fortsätta accelerera tillväxten, ta marknadsandelar på den nordiska onlinemarknaden och samtidigt leverera branschledande lönsamhet. Jag är övertygad om att vi kommer att vända den nuvarande marknadssituationen till vår fördel och att vi blir ett ännu starkare Boozt, kommenterade vd Hermann Haraldsson i ett pressmeddelande. 

Nu ser modehandlaren ut att bli nästa i raden av e-handlare som under senaste tiden tvingats varsla personal. Enligt uppgifter till Breakit planerar bolaget att säga upp omkring fem procent av de anställda. Vid slutet av första kvartalet uppgick antal anställda till 1 400, vilket innebär att omkring 70 personer kommer att bli av med sitt jobb. Uppgifterna har bekräftats av Boozt IR-chef, Ronni Olsen, skriver Breakit. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev