lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

E-handelsbolaget säger upp nästan var tredje medarbetare

Publicerad: 29 maj 2023, 12:20

E-handlarens butik i Westfield Mall of Scandinavia.

Foto: Pontus Edman

Förra året tvingades Ideal of Sweden att sjösätta ett sparpaket efter stora förluster. Nu kommer andra omgången, avslöjar nyhetssajten Breakit och skriver om åtgärderna.

Ämnen i artikeln:

Ideal of SwedenDetaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Jättelista: Här är detaljhandelns SEO-raketer

Efter en förlust på upp emot 25 miljoner kronor genomgick mobiltillbehörsföretaget Ideal of Sweden en besparingsrunda förra våren. Efter att ha tagit in nytt kapital och även tillsatt en ny vd kommer nu andra besparingsrundan, det avslöjar nyhetssajten Breakit.

Enligt uppgifter till webbtidningen innebär sparpaketet att det tidigare huvudkontoret i Norrköping stängs. Dessutom sägs närmare 30 medarbetare upp.

– Det handlar om 26-28 medarbetare, både i Norrköping och Stockholm. Majoriteten har jobbat i Norrköping, säger den nya vd:n Thomas Raun till Breakit.

Konsekvenserna av de båda besparingsrundorna blir därmed att e-handelsbolaget, som tillverkar det mesta rörande mobiltillbehör, kommer ha gått från cirka 140 medarbetare till 60 medarbetare det senaste 1,5 året.

– Vi är på en resa med Ideal och vi förbereder oss själva inför framtiden, Ideal of Sweden 2.0. En del av det här arbetet handlar om vår struktur internt. Sedan bolaget startades för tio år sedan har världen förändrats, likaså marknaden och marknadsföringsmodellerna, säger Thomas Raun till nyhetssajten.

Uppsägningarna är inte isolerade till något specifikt arbetsområde, enligt Breakit kommer personal som arbetar både med HR, marknadsföring och innehållsproduktion att beröras.

– Att driva bolaget idag är annorlunda än för fem, sex år sedan. Så vi måste göra några nödvändiga förändringar, även om vissa av dem är smärtsamma. Men för att kunna lyckas i framtiden måste vi göra saker annorlunda, och detta är förberedelser inför det, kommenterar vd:n till webbtidningen.

Breakit: Var du förberedd på att genomföra sådana här åtgärder när du tog jobbet?
– Ja, jag hade raka diskussioner med våra ägare, och jag visste redan från början att vi behöver förändra Ideal för att lyckas i framtiden.

Vd Thomas Raun låter även meddela nyhetssajten att effekterna av den omställning som företaget nu genomför lär dröja innan de syns.

– Vi är en tydlig plan för framtiden, och man kommer att se de positiva effekterna av våra åtgärder inom sex till tolv månader, säger han till Breakit.

LÄS OCKSÅ: Handelns Mäktigaste 2023: Nu börjar nedräkningen – här är plats 76-100

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev