Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Dråpslaget – därför lämnade Gudrun Sjödén: ”När människor runt mig är kritiska kan de prova själva”

Publicerad: 26 september 2022, 09:15

I förra veckan kom beskedet att Gudrun Sjödén lämnar sin operativa roll inom bolaget som bär hennes namn.

Foto: Peter Wiklund

I en medarbetarundersökning riktades massiv kritik mot Gudrun Sjödén. Det var det som fick henne att lämna företaget som bär hennes namn. ”Vem tusan vill vara arbetsgivare i Sverige i dag”, säger Gudrun Sjödén till Expressen.

Ämnen i artikeln:

Gudrun Sjödén

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Market har tidigare rapporterat om att nuvarande och före detta medarbetare vittnat om arbetsmiljöproblem hos Gudrun Sjödén. 

I slutet av augusti genomfördes en medarbetarundersökning av extern part, efter krav från Arbetsmiljöverket

Det var resultatet av den som fick Gudrun Sjödén att lämna bolaget som bär hennes namn och uppdraget som designchef för att i stället flytta till New York. Det rapporterar Expressen. 

Tidningen har tagit del av ett brev som Gudrun Sjödén skickat till ledningen samt vissa medarbetare inom bolaget. 

Där skriver hon att företaget som helhet klarat sig ”tämligen bra” i medarbetarundersökningen men att många chefer, bland annat hon själv, fått låga värden. 

Bland annat ska hon ha fått över 100 kommentarer från sin avdelning, designgruppen, där medarbetarna vittnar om bland annat stress och dålig feedback. 

Till Expressen säger Gudrun Sjödén att hon inte delar bilden av att medarbetarna får dålig feedback. Stress ser hon som naturligt då det finns en deadline för att få klart en kollektion i tid. 

– Som designchef ska man ju leda arbetet med sortimentet och designarbetet. Det är ju min roll. Gruppen kan ju inte leda. I designavdelningen är 10-15 personer med i genomgången och det är alltid några som hoppar in, någon inköpare och någon annan designer som säger något, då blir det jättemycket synpunkter. Det gäller att navigera i det där. Den som är artistisk eller kreativ är känslig. Designers är känsliga människor, säger hon om kritiken mot hennes ledarskap. 

I brevet skriver Gudrun Sjödén att hon ser resultatet av medarbetarundersökningen som ett ”dråpslag” och ifrågasätter metodiken bakom den. 

– Anställda har väldigt mycket makt i Sverige och kan i anonyma medarbetarundersökningar få uttrycka vad man vill. Vem tusan vill vara arbetsgivare i Sverige i dag? 

LÄS OCKSÅ: Gudrun Sjödéntopparna självkritiska efter vittnesmål om missförhållanden: ”Förtroendet för företaget är skadat” 

I brevet som Expressen tagit del av skriver Gudrun Sjödén att hon fortsätter som styrelseordförande för bolaget. 

– Jag kommer inte att sitta sysslolös, men jag kommer nog att frilansa för företaget i ganska liten omfattning. När människor runt mig är kritiska kan de prova själva. Jag har sagt till dem i min grupp att nu får ni själva prova saker och ta risken att kunden inte tyckte om det eller att det blev jättesvårt att tillverka. Människor tror att det är jättelätt att bygga upp ett företag som står stadigt på en global marknad. Min erfarenhet är att det är svårt, säger hon till Expressen.

Vd Ann Adelsson avböjer att kommentarer uppgifterna i medarbetarundersökningen till Expressen. 

”Som du kanske känner vi till är vi mitt i ett pågående internt arbete. Enkäten är ett av de interna dokument som vi just nu jobbar med. Vi ber – av hänsyn till våra medarbetare – att nu får fortsätta vårt interna arbete och avböjer att kommentera runt de olika dokumenten, tack”, skriver hon. 

3 november kommer Arbetsmiljöverket att göra ett nytt besök hos Gudrun Sjödén för att följa upp om bolaget tagit tag i de brister som verket ansåg måste åtgärdas. 

Market har vid flertalet tillfällen varit i kontakt med Gudrun Sjödén för att höra hur de arbetat med arbetsmiljön efter medieuppgifterna. Budskapet från bolaget är att de återkommer när det finns något att berätta. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev