måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Coop stuvar om online – då kliver Catrin Folkesson av som vd

Publicerad: 4 mars 2020, 12:31

Coop intensifierar samarbetet mellan den digitala affären och de fysiska butikerna. All central kompetens inom e-handeln samlas i affärsområdet Försäljning med ett uppdraget att fokusera på det samlade kunderbjudandet. I samband med förändringen lämnar Catrin Folkesson, vd för Coop Online.

Ämnen i artikeln:

OmorganisationCoopDagligvarorLedarskap

SB

Susan Berzelius

redaktionen@market.se


Coop utökar nu ytterligare affärsområdet Försäljning till att ta ansvar för Coop Online, tillsammans med Coops butiksformat Coop och Stora Coop. Uppdraget blir därmed mer renodlat till att driva de kommersiella erbjudandena i nätbutiken med ett tydligt omniperspektiv.

I samband med förändringen lämnar Catrin Folkesson, i dag affärsområdeschef för Online i Coop Sverige och vd för Coop Online AB, företaget. Hon efterträds av Sara Mundt-Petersen.

Hon kommer närmast från Telia och rollen som Head of Customer Value Management. Hon har också ansvarat för kundrelationer på TUI och varit CRM-ansvarig på både Coop och mobiloperatören 3.

– Jag är glad att Sara Mundt-Petersen kommer att fortsätta driva den här utvecklingen som ny chef för Online. Hon har en lång erfarenhet från att driva både försäljning och lojalitet, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 april.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev