lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Apotea får medalj av ukrainska staten: ”Kommer såklart att fortsätta samla in”

Publicerad: 31 maj 2023, 06:45

Apoteas vd Pär Svärdson med medaljen från ukrainska staten.

Foto: Pressbild

Apotea får hedersmedalj från ukrainska staten. ”Jag är oerhört stolt och tacksam för den insats vi tillsammans har kunnat göra”, säger vd Pär Svärdson.

Ämnen i artikeln:

ApotekE-handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Apotea har på Pär Svärdsons initiativ samlat in pengar och skickat sjukvårdsmaterial till Ukraina till ett värde av 16 miljoner kronor sedan krigsutbrottet i februari.

Bolaget har samarbetet med flera organisationer på palts i Ukraina.

I veckan fick Pär Svärdson och Apotea motta en hedersmedalj och diplom från den ukrainska staten som tack för insatserna. Detta i samband med att en representant för CMU (Christian Medical Society Ukraine), en av de organisationer som Apotea samarbetar med, besökte nätapoteket i Morgongåva.

– Vi vill verkligen tacka Pär och Apotea för deras insats och det fantastiska samarbetet. Att vi kom i kontakt med varandra och så snabbt kunde få iväg den första leveransen är fantastiskt och att vi sedan kunnat fortsätta distribuera livsavgörande sjukvårdsmaterial till våra kollegor i Ukraina. Utan Apotea och Pär hade det inte varit möjligt och vi har räddat många människors liv, säger Magnus Landgren från CMU.

Så här kommenterar Pär Svärdson medaljen.

– Jag vill tacka alla som har bidragit genom hela kedjan. Tillsammans gör vi stor skillnad för många människor. Jag är oerhört stolt och tacksam för den insats vi tillsammans har kunnat göra för människorna i Ukraina och vi kommer såklart att fortsätta samla in och skicka sjukvårdsmaterial så länge det finns ett behov, säger han.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev