fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Anställd larmar om förhållanden på Sellpys lager – övervakas med både ljud och bild

Publicerad: 23 augusti 2021, 08:16

Second hand-företaget Sellpy har tidigare fått kritik för dåliga löner och en hård företagskultur. Nu vittnar en anställd om övervakning med ljud och bild och problem med damm och extrem värme inne på lagret.

Ämnen i artikeln:

H&MArbetsmiljöE-handelLager

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Tidigare anställda har vittnat om en hård företagskultur, dåliga löner och orättvist poängsystem på second hand-företaget Sellpy. Det skriver Expressen som nu har pratat med en anställd som berättar om övervakning med både ljud och bild samt damm och extrem värme i Sellpys lagerlokal. 

På dörren in till lagret finns det en skylt om att lokalen är övervakad av säkerhetsskäl.

– Jag känner mig snarare otrygg. Jag förstår videoövervakning för att man inte ska sno grejer. Men röstövervakning är helt bisarrt, säger ”Alice, som egentligen heter något annat, till Expressen. 

Personen uppger för tidningen att hen känner sig kontrollerad och inte vågar säga något som skulle kunna användas mot hen eller kollegerna. 

”Alice” berättar också om dammiga lokaler och att hon efter att ha arbetat på lagret i en vecka började känna sig sjuk. Under en läkarkontakt frågade personen om den dåliga luften på arbetet kunde vara orsaken och fick då svaret att det var en tänkbar orsak. 

Enligt personen ska det även ha varit extremt varmt i lagerlokalen under sommaren med temperaturer över 30 grader. 

Sellpys vd, Michael Arnör, uppger för Expressen att företaget videoövervakar sina lokaler med ljud och bild för att ha en så trygg och säker arbetsmiljö som möjligt. 

– Skulle ljudupptagning skapa otrygghet bland våra anställda är det självklart något som vi får se över, skriver han till tidningen. 

Han säger även att förbättringsåtgärder har vidtagits mot dammet och den varma luften. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev