lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Ägaren byter ut vd:n för Apoteksgruppen – efter mindre än ett år

Publicerad: 11 mars 2020, 19:19

Det blev inte ens ett år på vd-posten för Apoteksgruppen för Sara Mohammar. Nu tar ägaren Euroapothecas tidigare affärsutvecklingschef Tomas Kibildis över.

Ämnen i artikeln:

Ledarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Drygt ett år efter ägarbytet – Apoteksgruppen byter vd: ”Nästa utvecklingssteg”

10 april förra året tog Sara Mohammar, som tidigare var HR-chef för kedjan, över som vd för Apoteksgruppen efter Tony Johansson.

Men det blev inte ens ett år på posten.

I dag meddelar den baltiska ägaren Euroapotheca att den tillsätter sin tidigare affärsutvecklingschef som ny vd.

I ett pressmeddelande skriver koncernen att första fasen i Apoteksgruppens förändringsresa nu är avslutad och att man vill stärka kedjan och hitta synergier med systerbolagen, därav vd-bytet.

– Sara Mohammar har gjort ett imponerande jobb på Apoteksgruppen. Under hennes ledning har vi framgångsrikt lyckats genomföra denna första fas med goda resultats, säger Euroapothecas vd Laimonas Devyžis i en kommentar.

Tomas Kibildis är industridesigner från början. Förutom uppdraget inom Euroapotheca har han bland annat varit styrelseledamot för Maxima Group och vd för ett av Baltikums största e-handelsbolag.

– Jag känner mig glad över förtroendet från våra ägare att driva Apoteksgruppen vidare i denna spännande tid. Apoteksgruppen har genomgått stora förändringar under de senaste åren och vi kan se att alla de insatser vi tillsammans gjort börjar ge effekt, säger han.

Läs mer: Med ny vd ombord ska Apoteksgruppen ta nästa steg: ”Unikt för branschen”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev