Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

XXL:s vd om den nya retail-världen: ”Det finns ingen som är skyddad”

Publicerad: 28 mars 2019, 07:29

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson gästar Markets podcast och pratar om den något turbulenta starten på nya jobbet, konkursen för Top-Toy, vikten av bra kundmöten och det förändrade retail-landskapet. ”Det vi ser nu är bara början på en stor omställning”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidButikskonceptXXL

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Libsyn är blockerad under “Visa våra partners”.

Per Sigvardsson fick minst sagt fullt upp när han tillträdde för tre veckor sedan. Kritiken briserade efter att en anställd hos XXL i Bromma Blocks beskrev en extrem tävlingskultur där anställda bland annat tvingas göra armhävningar om de kommer för sent eller inte når säljmål.

– Jag tog det på fullaste allvar. Vi gör nu medarbetarundersökningar om det är fler som känner igen den här bilden.

Dock är detta inte ett kulturproblem, menar Per Sigvardsson.

­– Vi jobbar med unga människor och har en stark tävlingskultur. Ibland kan det gå över styr men min uppfattning är att det här inte är något som är utbrett.

Per Sigvardsson har nu fullt fokus på att flytta fram positionerna för XXL.

– Vi har mycket jobb framför oss. Vi ska utvecklas snabbare och göra bra saker så fler väljer oss, säger han och fortsätter:

­­– Det kommer att ske en konsolidering i alla branscher och i alla former av retail. Det finns ingen som är skyddad på något vis. De som förstår den nya världen och bygger strategier som håller långsiktigt har bäst förutsättningar att lyckas.

Lyssna på hela avsnittet ovan eller på Itunes.

Markets podcastvärdar är Mikael Sydner och Pontus Edman.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev