Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Urban Lindstedt i Markets podcast: ”Om du inte har startat e-handel än är det akut”

Publicerad: 5 oktober 2017, 06:03

Står du och tittar på medan digitaliseringen blåser förbi? E-handelsexperten Urban Lindstedt tycker att det är hög tid att sätta fart. ”Om man tror att ens egen bransch inte kommer att påverkas är det oerhört naivt”, säger han i Markets podcast.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikAmazonDigitalisering

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Libsyn är blockerad under “Visa våra partners”.

Det pratas mycket om digitalisering och hur den påverkas oss, inte minst den stadigt ökande e-handeln.

Allt fler detaljister hoppar på tåget men det finns också de som inte är igång och som är osäkra på hur, när eller rent av om man ska sjösätta sin e-handel.

– Om man tvivlar på att vi står inför en digitalisering kan man titta på till exempel musibranschen där 90 procent av omsättningen kommer från streaming, säger Urban Lindstedt i det senaste avsnittet av Markets podcast.

Han lyfter också fram bokhandeln där 50 procent av alla fysiska böcker säljs på nätet.

– Om man tror att ens egen bransch inte kommer att påverkas av det här är det oerhört naivt. Därför blir är jag upprörd när man inte förstår att man måste förbereda sitt företag för digitalisering.

Detta och ytterligare fem saker inom digitalisering och e-handel som retar upp Urban Lindstedt avhandlar vi i veckans avsnitt.

Era värdar är i vanlig ordning Markets webbredaktör Mikael Sydner och redaktionschef Pontus Edman.

Du hittar även Markets podcast på Itunes.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev