lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Systembolagets vd: Viktigt att göra ett toppjobb även i digitala kanaler

Publicerad: 17 november 2018, 07:00

Systembolagets vd Magdalena Gerger anser att den digitala förvandlingen är lika angelägen för Systembolaget som för någon annan detaljist. ”Vår utmaning är att få till vår service med samma kvalitet i en ny kanal”, säger hon i Markets podcast.

Ämnen i artikeln:

SystembolagetDagligvaror

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Libsyn är blockerad under “Visa våra partners”.

Magdalena Gerger ser ingen konflikt i att ha ett detaljhandelsmonopol med samhällssyfte och samtidigt göra kunden nöjd och skapa hög kvalitet.

– Det tror jag bara är någon hang up som en del har i huvudet. Jag kan fascineras av hur kunden ser båda sidorna i allt vi gör.

En stor fråga för bolaget är hur man ska utveckla den digitala verksamheten för att möta förändrade kundbeteenden med samma servicetänk som i den fysiska miljön.

– Detaljhandeln är i stormens öga. Det är en enorm transformation och både dyrt och svårt att utveckla ett erbjudande i digitala kanaler – precis som för alla. Det här är ett köpbeteende som ingen kommer att stoppa. Det är helt vitalt att Systembolaget ser det här kundbeteendet och förmår göra ett toppjobb också i digitala kanaler, det vill säga att sälja med ansvar, säger hon.

Om kunderna vill ha en flaska hemlevererad inom en timme fredag eftermiddag, ska ni kunna fixa det då?
– I framtiden tror jag att vi behöver vara där, för vår roll är att sköta service och ansvarsuppdraget i linje med de köpbeteenden som finns. Vår utmaning där är att få till den här servicen med samma kvalitet i en ny kanal.

Vi diskuterar även resultatkrav, danska och norska kunder, ledarskap, butiksarbete – och lite dryckesvanor.

Lyssna på hela avsnittet ovan eller på Itunes.

Markets podcastvärdar är Mikael Sydner och Pontus Edman.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev