Podcast
Judith Wolsts komplicerade kärlekshistoria: ”Det är lätt att känna digital panik”
Publicerad: 29 september 2018, 06:30
Vi kollar mobilen i snitt 150 gånger per dag. Att vara ständigt uppkopplad kan lätt skapa digital panik för även den bäste. ”Det finns en enorm stress kring ämnet”, säger den digitala strategen Judith Wolst som har skrivit en bok i ämnet.
Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Libsyn är blockerad under “Visa våra partners”.
Judith Wolst älskar den digitala världen. Men även en expert kan ibland leta efter pausknappen när utvecklingen rusar i 200 knyck.
– Jag är fortfarande ihop med digitaliseringen. Det är en bra relation, och det är svinroligt att se vad som händer i förändringen. Men allt går så fort i dag så inte ens vi som jobbar med internet på heltid har koll på allt, säger hon i Markets podcast.
Där ligger också bakgrunden till hennes nya bok Digital panik.
– Många tycker att den ständiga förändringen är ganska jobbig, där tror jag att det är lätt att känna panik.
Stora delar av handeln genomgår stora digitala skiften just nu. Är det befogat att ha panik?
– Det är olika, en del ligger i framkant i utvecklingen. Men det handlar inte bara om vad AI kan göra. Lika viktigt är hur våra beteenden förändras. Vi pratar mycket om delningsekonomi och den har ju blivit möjlig tack vare tekniken. Om jag kan låna prylar via en app-ekonomi minskar kanske behovet att äga. Vad innebär det för handeln? Hur behöver retail anpassa sina affärsmodeller?
Lyssna på hela mötet med Judith Wolst Markets podcast – antingen via spelaren ovan eller på Itunes.
Markets podcastvärdar är Mikael Sydner och Pontus Edman.