Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

HR-experten om handelns stora utmaning: ”Branschen är så global att man blir rädd”

Publicerad: 26 februari 2020, 11:20

Foto: Gustaf Olsson

Det har aldrig varit svårare att vara arbetsgivare – det konstaterar HR-experten Stefan Robsén i Market Podcast. Där berättar han också hur handeln behöver navigera i en värld präglad av global konkurrens, accelererande teknikutveckling och med fyra generationers skilda krav att jonglera på arbetsplatsen.


Ämnen i artikeln:

Market podcastPersonalDetaljhandeln

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Libsyn är blockerad under “Visa våra partners”.

Företagens HR-avdelningar har utvecklats från att vara en kontrollfunktion till en avdelning som jobbar med att utveckla personalen. Det är ett utmanande uppdrag, inte minst i detaljhandeln med den snabba teknikutvecklingen och hårdnande konkurrensen. Det menar Stefan Robsén som leder Cornerstone on Demands nordiska verksamhet.

– Detaljhandeln har den kanske största utmaningen. Personalen är ung, ofta är det första jobbet och ofta tillfälliga anställningar. Hur vet man vem som är nästa chef eller strateg om man bara låter dem lämna företaget?

Undrar du hur Amazon satsar för att utveckla sin personal, hur du kommunicerar med dina anställda millennials eller hur en app kan lösa både personalutbildning och kommunikation? Svaren får du i podden – tillsammans med ett stycke Cornelis Vreeswijk.

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev