måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Handelsrådet: ”Kompetensutvecklingen viktig för både butikerna och medarbetarna”

Publicerad: 14 augusti 2019, 06:07

Till hösten drar Handelsrådet igång projektet Kompetenslyft i handeln, där mindre butiker runt om i hela landet får möjlighet att lära sig hantera digitaliseringen för att bli mer konkurrenskraftiga och skapa nya karriärer för medarbetarna.

Ämnen i artikeln:

Handelsrådet

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Libsyn är blockerad under “Visa våra partners”.

I det här avsnittet av karriärspodden har Thomas Karlsson, Market och Olle Mikkelsen, Retail Recruitment besök av Helene Rönnholm, projektledare på Handelsrådet. Här berättar hon om det stora kompetensutvecklingsprojekt som drar igång under hösten.

– Digitaliseringen innebär en extra utmaning för de mindre handelsföretagen, säger hon.

Därför är just de mindre butikerna den primära målgruppen för projektet där det långsiktiga målet är att hjälpa företagen att bli mer konkurrenskraftiga men även medarbetarna att vara gångbara även på morgondagens arbetsmarknad.

Handelsrådet ägs av parterna i handeln, både på arbetsgivar- och arbetstagarsidan.

– Handeln upplever att de har svårt att hitta rätt kompetens, och för arbetstagarna är det viktigt för att kunna fortsätta göra karriär i handeln, säger Helene Rönnholm.

Lyssna på avsnittet via spelaren ovan eller på Itunes.

Thomas Karlsson

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev