Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Avsnitt 37: ”Man måste ta ansvar för sin stad”

Publicerad: 3 juni 2016, 09:13

Foto: Daniel Norman

Cityhandeln har stora möjligheter att blomstra. Det menar branschprofilen Karolin Forsling. ”Aktörerna måste våga dela kunskap – man får enorma effekter om man börjar prata med varandra”, säger hon i Markets podcast.


Ämnen i artikeln:

ModeKläderMarket podcast

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Libsyn är blockerad under “Visa våra partners”.

Bilkaos och parkeringsproblem lyfts ofta fram som kritiska faktorer för cityhandelns utveckling.

Men Karolin Forsling, som i tio år jobbat med utvecklingsfrågor på AMF Fastigheter, anser att problemen ofta ligger på en högre nivå.

– Samarbetet mellan kommuner, näringsliv, handel och fastighetsägare kan skapa enorma effekter med win-win för alla. Varför samarbetar man inte mer?, säger hon.

Hon tycker att hon väldigt sällan hör visioner som är grundade i en gemensam bild av vad man vill göra med sin stad.

– Det är så lätt att halka ner till diskussioner om parkeringslösningar i stället för att fundera på vad vi vill attrahera och vad vi vill åstadkomma.

Hon menar att städerna har mycket att ta vara på just för att de är städer – men att många externa handelsplatser ”snor” stadstänket vad gäller utbud och ger ett exempel:

– Mall of Scandinavia är staden som fenomen, de ”copypastar” staden, fast det blir fejkigt för de har inte de genuina värdena från början.

Du kan lyssna på avsnittet här ovan eller på Itunes.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeKläderMarket podcast

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev