Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Avsnitt 33: ”Tråkshoppingen är vanligast”

Publicerad: 1 april 2016, 08:35

Det är i den nyttobaserade shoppingen som pengarna för handeln ligger. Det konstaterar Markets analytiker David Jansson i nya avsnittet av Markets podcast där den nya rapporten Sveriges Köpcentrum 2016 står i fokus.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorLivsmedelModeKläderShoppingMarket podcast

Det pratas ofta om shopping som nöje.

Men det är de behovsstyrda inköpsrundorna som står för merparten av av de miljardbelopp som spenderas i landets köpcentrum.

– Tråkshoppingen är vanligast, det är där pengarna ligger i handeln – i att tillgodose de krav som konsumenterna har när de ska uträtta sina inköpsärenden, säger David Jansson.

Enligt Markets nya rapport Sveriges köpcentrum 2016 är det då fem krav som är viktigare än alla andra: Bra valuta för pengarna, ett bra utbud av butiker, att det är lätt att ta ta sig dit, att det finns bra parkeringsmöjligheter och att det är enkelt och bekvämt att handla när man väl är där.

På alla punkter får cityhandeln stryk av externhandeln.

–­ City har stora utmaningar om man ska ta tillbaka initiativet, man måste förbättra både prisimage och bilden av hur det är att hitta p-platser. Det är svårt att hävda sig på marknaden om du inte är bra på de sakerna som är viktiga för konsumenterna, säger David Jansson i veckans avsnitt.

Podden gästas också av Markets reporter Thomas Ohlén som diskuterar en ny undersökning från Svensk Handel som visar att de flesta av företagen inom svensk detaljhandel inte tjänar några pengar.

Du kan lyssna på avsnittet här ovan eller på Itunes.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News