Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Svensk Handels besked: ”Förändrad OB-ersättning fortsatt prioriterat krav”

Det finns ingen fråga som Svensk Handel och dess föregångare arbetat mer med än lönebildning och OB-tillägg de senaste 25 åren, skriver Svensk Handels förhandlingschef i en replik till Björn Krasse. Arbetet pågår fortfarande.

Publicerad: 20 oktober 2017, 08:08

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Foto: Daniel Norman


Ämnen i artikeln:

EkonomiSvensk HandelPersonal

Björn Krasse skrev ett debattinlägg (9/10) om den nya konkurrenssituation som uppstått genom den snabbt ökande e-handeln och de krav på förändringar av lönebildningen som han anser behöver ske med anledning av den utvecklingen. Handelsanställdas förbund genmälde på den artikeln och Björn Krasse har i sin tur replikerat (12/10).

För de som läst artiklarna står det klart att Handelsanställdas förbund gör en annan bedömning än Björn Krasse och Svensk Handel av vidden av de konsekvenser som den snabbt växande e-handeln kommer att leda till för den fysiska handeln.

Den stora majoriteten av Svensk Handels medlemmar kämpar med mycket låg eller obefintlig lönsamhet redan idag. Det finns all anledning att vara bekymrad för framtiden.

Debatten kommer som en konsekvens av det att handla om lönebildningen och främst OB-ersättningarna där Björn Krasse tycker att parterna inte tagit sitt ansvar och ändrat dem i takt med den allmänna samhällsförändringen.

Jag vågar påstå att det inte finns någon fråga som Svensk Handel och dess föregångare arbetat mer med under den senaste 25-årsperioden.

Som ett resultat av arbetsgivarsidans mycket bestämda krav på förändrade OB-ersättningar har vi till och med haft en två veckor lång storstrejk på handelns område. Med undantag för någon avtalsrörelse har förändrade OB-ersättningar varit ett prioriterat krav. Det finns inte någon åsiktsskillnad mellan små och stora företag.

Som ett resultat av arbetsgivarsidans mycket bestämda krav på förändrade OB-ersättningar har vi till och med haft en två veckor lång storstrejk på handelns område.

Då är en relevant fråga självfallet varför inget har hänt. I vanliga affärsförhandlingar kan man byta leverantör om leverantörens krav i något avseende inte passar. I kollektivavtalsförhandlingar kan man inte byta motpart. Om parterna inte kommer överens är konsekvensen till slut konflikt i form av arbetsnedläggelse på arbetsplatserna.

Det arbetsgivarna köper är således arbetsfred, eller annorlunda uttryckt, frihet från strejker under en definierad tidsperiod. Priset för friheten från strejker är vad förhandlingarna ytterst handlar om. Om priset är för högt prövas i varje avtalsrörelse av små och stora medlemsföretag i förhandlingsdelegationerna.

Till sist, det pågår ett arbete mellan Svensk Handel och Handelsanställdas förbund för att se om vi kan enas om ett sätt att ändra lönebildningen inom handeln i linje med de tankar som Björn Krasse framför.

Vi som deltar känner ödmjukhet inför uppgiften då många kunniga och skickliga personer före oss inte har lyckats. Men om vi inte enas om nya regler kommer det inte bero på avsaknad av engagemang och arbete.

Läs mer: ”Handels styr Titanic rakt mot isberget med sin omoderna syn på lönesättning”

Läs mer: Handels: ”Ob-tilläggen är ingen lön – det är en ersättning för just sämre arbetsvillkor”

Läs mer: Björn Krasse: ”Handels  syn problematisk med tanke på de utmaningar branschen har”

Tomas Undin

förhandlingschef, Svensk Handel

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev