Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Nya lagen om personalliggare en häxjakt mot småföretagare – motverkar inte svartarbete

Riksdagen ska utöka lagen om personalliggare till att även omfatta ägaren och dennes familj, inklusive barn oavsett ålder. Lagen slår helt fel och kommer inte att motverka svart arbetskraft. Det menar Bengt Hedlund och Martin Lundell.

Publicerad: 18 juni 2018, 12:23

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Personal

Sedan tidigare finns en lag om att man i vissa branscher måste föra personalliggare. Syftet är att motverka utnyttjandet av svart arbetskraft, en grundsyn helt i linje med vår egen.

Att motverka den osunda konkurrens som svart arbetskraft innebär ligger naturligt för våra medlemsföretag, därför accepterar de extra administration. Men då är det också viktigt att de lagar och regler som finns är rimliga och att dessa åtgärdar det grundläggande problemet.

Riksdagen har beslutat att utöka lagen om personalliggare till att även omfatta ägaren och dennes familj, inklusive barn oavsett ålder, när de är ”verksamma” i företagets lokaler. Det är en lag som inte kommer att motverka en enda svart arbetstimme, men som sänker småföretagarnas förtroende för politiker och Skatteverket.

Att driva företag är en livsstil och ägaren tillbringar ofta en stor del av sin vakna tid på jobbet. Det innebär att familjen då och då också befinner sig i lokalerna.

En företagare har oftast varken fast arbetstid eller fasta arbetsuppgifter och dessutom i många fall flera arbetsställen att vistas på.

En företagare har oftast varken fast arbetstid eller fasta arbetsuppgifter och dessutom i många fall flera arbetsställen att vistas på. Att då behöva skriva in och ut sig på varje plats blir orimligt.

Inte nog med att politikerna verkar anse att företagare är personer som per definition försöker fuska och därför måste kontrolleras så mycket det går. Nu tvingas även deras barn känna på misstroendet.

Hur tänkte regeringen när de tog steget till att nu kräva att bagarens barn, under 16 år, ska skriva in sig? Att treåriga Elin kan utgöra svart arbetskraft? Eller att Kalle, 11 år, passar på att jobba svart när han vill ha läxhjälp?

Vidare är det respektlöst att det tre veckor innan lagen ska börja gälla inte finns några föreskrifter.

Om beslutsfattarna visar en så bristande respekt mot företagarna, varför ska då företagarna prioritera det här meningslösa jobbet?

Förståelse saknas och attity­den är fel. Ägare till företag jobbar inte svart. Regelverket träffar inte rätt och straffavgifterna är oproportionerliga. Man siktar mot fel mål och slår mot en grupp som lika lite som makthavarna vill ha svart arbetskraft i sina branscher.

Bengt Hedlund,

Convenience Stores Sweden

Martin Lundell,

Sveriges bagare & konditorer

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Personal

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev