Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Debatt: Stora Black Friday-kampanjer – men till vilket pris?

Rätt pris blir en allt viktigare strategisk fråga för handlarna. Prisexperten Martin Granberg reder ut vad dynamiska priser kan innebära för kampanjintensiva perioder som Black Week – och varför vi nu ser större prisförändringar även under helgerna.

Publicerad: 15 december 2021, 10:50

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”För att dra nytta av dynamisk prissättning under en så pass kampanjintensiv vecka som vi precis varit igenom är det viktigt att man kommunicerar med kund på ett nytt sätt runt sin prissättning”, skriver Martin Granberg, Chief Strategy Officer, Priceindx.


Ämnen i artikeln:

Black FridayPricerunnerKlarna

Pris har blivit ett allt viktigare verktyg i den digitala handlarens verktygslåda. Detta såg vi bara för några veckor sedan med Klarnas miljarduppköp av prisjämförelsetjänsten Pricerunner, just för att genom prisjämförelser kunna stärka deras andra tjänster.  

Under de sista två-tre åren har intresset för att ha rätt pris och att vara relevant på marknaden blivit en allt viktigare strategisk fråga för svenska företag. 

LÄS OCKSÅ: Fem aktörer förklarar: Därför vägrar vi Black Friday – och satsar på helt andra kampanjer 

Diskussioner om att priser smyghöjs för att kunna ge ännu häftigare rabatter är inget nytt utan sker tyvärr och har alltid gjorts. Många gånger stagnerar priser veckorna inför Black Week, priser som annars under resten av året varit relativt rörligt. Under det gångna året har annars priserna haft högre volatilitet än vanligt, främst på grund av ökade och ibland svårplanerade inköpspriser tillsammans med viss varubrist som har gjort att leverantörernas prishöjningar har tvingats ut till konsument och detta har varit extra tydlig i vissa segment. 

”För att dra nytta av dynamisk prissättning under en så pass kampanjintensiv vecka som vi precis varit igenom är det viktigt att man kommunicerar med kund på ett nytt sätt”

Black Week är unikt eftersom i princip alla handlare som agerar online är tvungna att erbjuda kampanjer för att möta kundens förväntningar på en kraftig rabatt och att kampen om ett bra pris har intensifierats mellan handlarna. 

För att lättare kontra konkurrenternas kampanjer både över Black Week och under resten av året har många handlare valt att frikoppla allt större delar av sitt sortiment än tidigare ifrån de statiska kampanjerna och väljer i stället att ha helt dynamiska priser. Ofta är detta efter krav ifrån inköp/CFO att skydda sina marginaler under kampanjintensiva perioder där det ofta lätt blir ”kaka på kaka” med kampanjer som trycker ner marginalerna till ett minimum. Enligt reglerna måste priserna ligga stilla ett par veckor inför en kampanj inleds och då är kampanjhandlarna låsta och kan inte följa marknadspriset som de med frikopplat sortiment kan sätt fritt.   

LÄS OCKSÅ: Årets Black Week avslutad – så gick det för handeln: ”Nytt rekord” 

Men för att dra nytta av dynamisk prissättning under en så pass kampanjintensiv vecka som vi precis varit igenom är det viktigt att man kommunicerar med kund på ett nytt sätt runt sin prissättning för att möta deras förväntningar om bra rabatter och inte bara ett bra pris, kan tyckas ytligt men är viktigt för den generella konsumenten.    

”Orsaken till att helgförändringar har varit relativt ovanligt tidigare men nu ökar i frekvens är att fler aktörer har nått fram till helautomatiserade system”

Nytt för i år är också att man på det sortimentet som är frikopplat ifrån kampanjer kan se en ökad rörlighet under helgerna. Tidigare år har det även under Black Week främst ändrats priser under vardagarna, detta är något som vi har sett har skiftat under det sista året då fler och fler aktörer väljer att skrapa och ändra sina priser oftare under vardagarna men även under helgerna. 

LÄS OCKSÅ: Lyko om readjungeln under Black Week – efter förra årets missar: ”Det har varit lite vilda västern”

Orsaken till att helgförändringar har varit relativt ovanligt tidigare men nu ökar i frekvens är att fler aktörer har nått fram till helautomatiserade system som tillåter förändring utan handpåläggning, vilket gör det lättare och även naturligt att följa marknaden även på helgen. Självklart påverkar det också att det som tidigare nämnts är fler handlare som frikopplar sortiment vilket gör att det tidigare statiska Black Week börjar bli mer rörlig igen.   

Oaktat smyghöjda priser, Black Friday-bojkotter och andra återkommande rubriker kan vi vara säkra på en sak – priserna kommer aldrig igen att förändras långsammare än just nu!

Martin Granberg,
Chief Strategy Officer, Priceindx 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev