Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Analys

Mikael Sydner: Två år senare är plastpluttarna fortfarande en rungande säljsuccé

Det där märkligt magiska runt en plastig Appleprodukt gör att lurarna fortfarande är det hetaste som finns hos Prisjakt och Pricerunner.

Publicerad: 16 januari 2019, 09:08

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikApple

Ända sedan Apple lanserade sina Airpods 2016 har jag avfärdat dem som lättviktiga (på ett dåligt sätt) och lite töntiga (säger jag som helst går med ett par heltäckande kåpor med aktiv brusreducering).

Men en snabb googling avslöjar att de små rackarna tillhör det tyngre gardet vad gäller försäljning. De är till och med en av de mest framgångsrika produkterna i Apples historia.

Läs mer: Här är förra årets hetaste produkter – det sökte konsumenterna efter mest

De hyllas ofta för sin smidighet, räckvidd och praktiska anslutning: När du synkar med en Apple-enhet synkar lurarna automatiskt med samtliga Apple-enheter du har.

De toppar också Pricerunners lista över de mest sökta produkterna i fjol och är även överst på Prisjakts topp 100, det vill säga de populäraste produkterna bland Prisjakts besökare under en längre tid.

De små örhängena har gått åt som smör från butikshyllorna och är i nuläget slutsålda hos till exempel Webhallen, Inet, Clas Ohlson och Teknikmagasinet.

Ljudmässigt är dock Airpods inte mycket att hänga i öronen. Är det viktigt att lyssna på musik finns det flera lurar som gör ett bättre jobb med att leverera engagerande ljudupplevelser.

Men det spelar ofta mindre roll eftersom det är en Apple-grej. Och en sådan har fortfarande den där lite svårdefinierade ”det”-faktorn som så många gånger förut har fått oss att gå i spinn.

Och med tanke på att nya Iphones säljer sämre än väntat får tillbehöret vara stjärnan just nu. Ända tills Airpods 2 kommer.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HemelektronikApple

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev