Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Analys

Thomas Ohlén: Det kommer att bli en tuff kamp om kronorna

Handelns avtalsrörelse startade formellt i dag. Frågan är hur parterna ska lyckas nå ett avtal. Synen på nuläge och framtid skiljer sig kraftigt åt.

Publicerad: 31 januari 2020, 14:03

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Läs mer: Video: Så mycket kräver Handels i avtalsrörelsen

Kollektivavtalen löper 2020 ut inom de flesta delar av svensk arbetsmarknad och för handeln (detaljhandel, e-handel och lager) återstår i dag exakt två månader av det nuvarande.

I dag växlade arbetsgivarna i Svensk Handel och fackförbundet Handels sina krav för att signera ett nytt avtal.

Omvärldsbilderna skiljer sig föga överraskande åt när Handels och Svensk Handel positionerar sig inför sannolikt tuffa förhandlingar.

Det lär bli en – utmaning.

Organisationerna har milt uttryckt olika syn på handelns nuvarande läge och de framtida möjligheterna för branschen.

Svensk Handel vill som väntat ha bland annat oförändrade ingångslöner och en låg löneökningstakt i en ny överenskommelse med Handels – och lyfter fram att strukturomvandlingen och att många detaljister har ett utsatt läge på grund av prispress, hårdare internationellt konkurrens, högre hyror och stigande löner.

Läs mer: Video: Svensk Handel slåss för oförändrade ingångslöner

Best of Brands är en av kedjorna som haft stora bekymmer.

Ståndpunkten är begriplig för alla som besöker nästan vilken svensk stad som helst och ser det ökade antalet tomma butikslokaler.

En annan indikator är Markets nyhetsflöde med frekventa rapporter om sämre försäljning, svag eller obefintlig lönsamhet och djupa ekonomiska problem som tvingar till och med kända butiksvarumärken till företagsrekonstruktion och konkurs.

Teknikmagasinet, Twilfit, Best of Brands och Thernlunds är bara några aktuella exempel på bekymren.

Handels anser emellertid att Svensk Handel tecknar en alltför negativ bild av ekonomi och konjunktur och utvecklingen framåt och kräver bland annat löneökningar på 825 kronor per månad för heltidsanställda, högre minimilöner och höjd semesterlön.

Och självklart missar Handels inte möjligheten att med emfas lyfta fram beräkningar som visar att de 155 000 medlemmarna fick nöja sig med 1,6 procent i högre lön medan vd:ar med betydligt högre ersättningar än ”de som drar in pengarna” beviljades eller beviljade sig påslag på 7,2 procent.

Läs mer: Live från pressträffen – så blir kraven i avtalsrörelsen

Svensk Handels och Handels omvärldsbilder skiljer sig föga överraskande åt när de positionerar sig inför sannolikt tuffa förhandlingar och nu har de alltså 60 dagar på sig att försöka nå ett nytt kollektivavtal.

Däremot borde det vara mindre komplicerat att komma överens i det gemensamma arbetet mot den stress och press som fler anställda inom handelsföretagen upplever.

Välmående medarbetare mår inget företag dåligt av.

Inte heller säkra arbetsplatser – utan hot och våld.

Där behöver dock parterna ingen hjälp av eventuell medlare utan ett dedikerat stöd av politiken.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev