Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Analys

Pontus Edman: ”Tillsammans är ni jävligt starka”

Sverige, har precis slagit Schweiz i VM:s åttondelsfinal. Vem det var som fixade avancemanget? Alla – ingen. Det visar att styrkan alltid ligger i gemenskapen ­– något som handeln kan lära av.

Publicerad: 3 juli 2018, 17:17

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Den tredje dagen av Almedalen lider mot sitt slut. Det har, precis som i går, handlat om digitalisering, hållbarhet och säkerhet.

Viktiga frågor, men också den vanliga lunken mitt i av en politisk valårsvecka. Alla krigar om samma uppmärksamhet.

Intrycken är många, men flyter ihop.

Starkast?

Inget av ovanstående.

Läs mer: Så följde handeln Sveriges avancemang i fotbolls-VM

I stället stal ett visst landslag, utan det senaste decenniets klart största stjärna Zlatan Ibrahimovic, showen när de besegrade Schweiz med 1-0 och tog sig vidare till kvartsfinal i fotbolls-VM. Det var tydligt att hela Visby gick in i en bubbla mellan 16 och 18 och den politiska tiden stod stilla.

Jag såg matchen på Svensk Handels mingel mitt i Almedalen, och oavsett om du tillhörde en konkurrent eller medarbetare var du välkommen att skåla, jubla och glädjas åt den svenska framgången.

Karin Johansson och Susanna Gideonsson, som till vardags är konkurrenter, stod sida vid sida och hoppades på seger.

Vackert så.

Och visst skulle vi kunna traska i väg till nästa mingel i ett blågult lyckorus och prata om att kollektivet är jäkligt starkt utan att reflektera över vad det var som faktiskt hände. Men det går också att konstatera precis samma sak som Sveriges tidigare förbundskapten Erik Hamrén alltid sa: Tillsammans är vi starka. Tillsammans är vi jävligt starka.

Almedalsveckan innehåller rekordmånga seminarier och alla krigar om både politikernas och mediernas uppmärksamhet. Där och då finns det bara ett effektivt sätt att bryta genom bruset – med gemensamma krafter.

Vill branschen verkligen få genomslag i en specifik fråga, exempelvis säkerheten, gäller det att handelns företag går samman.

För tillsammans är ni starka. Tillsammans är ni jävligt starka.

Pontus Edman

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News