Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Analys

Pontus Edman och Annika Lindecrantz: Därför går Market tillbaka och låser coronamaterial

Över en natt förändrades hela världssituationen. Läget är allvarligt, såväl för privatpersoner som för företag. Alla behöver vi se om sitt eget hus – så även vi på Market.

Publicerad: 24 mars 2020, 06:39

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Corona

Det går fort nu. I en oviss tid fattas hela tiden nya beslut. Regeringen kommer med nya utspel och restriktioner som i stor utsträckning påverkar människors vardag.

Det är bra. För vi måste agera kraftfullt för att få stopp på pandemin som just nu har lamslagit stora delar av världen.

I en snabbt föränderlig värld omprövas hela tiden beslut. Ja, alla gör vad de kan för att överleva.

Vikande annonsintäkter och inställda event är en del av anledningen

Vi på Market är stolta över det beslut vi tog för två veckor sedan att gå ifrån vår affärsmodell och låta er, helt gratis, ta del av alla artiklar om covid-19. Vi fick ett positivt gensvar och är glada över att vi kunnat leverera de för branschen absolut viktigaste nyheter om corona. Detta gjorde vi för att underlätta för dig att fatta bättre beslut i din dagliga verksamhet.

Läs mer: Därför låser vi upp Markets coronabevakning

Men coronastormen drabbar även media hårt. Och mycket tyder på att den historiska situation som vi befinner oss i kommer att bestå eller till och med förvärras. Vi har därför i dag tagit beslutet att återgå till vår normala affärsmodell med öppet material, och Plus- och Premiummaterial bakom betalvägg.

För att tillmötesgå våra betalande prenumeranter, våra kunder, tar vi i dag detta beslut.

Vikande annonsintäkter och inställda event är en del av anledningen. En annan är att vi fram till i dag kunnat leverera annan journalistik, fri från corona, till våra betalande Plus- och Premiumkunder. Men nu kan vi inte längre det, åtminstone inte på ett tillfredsställande sätt. Det finns helt enkelt knappt några andra nyheter, och om det gör det så hinner och vill inte företagen prata med oss om dem.

Läs mer: RNB nästa retailofferr – och fler är att vänta

Vi förstår det. Ni kämpar ju med näbbar och klor för att klara den värsta krisen som slagit mot världen, och branschen, sedan urminnes tider.

Så för att tillmötesgå våra betalande prenumeranter, våra kunder, tar vi i dag detta beslut.

Ni kommer såklart även fortsättningsvis att hitta allt med handelskoppling som rör corona här hos Market. Vårt uppskattade liveflöde finns tillgängligt för alla, precis som våra kommentarer och en del andra nyheter.

Men läget är allvarligt. För mänskligheten, för handelsföretagen och för mediebolagen.

Ja, för alla i denna tuffa tid. Och då behöver man se om sitt eget hus.

Även vi på Market.

Annika Lindecrantz

Pontus Edman

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev