Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Analys

Michael Sandsjö: Jo, det kan nog faktiskt bli ännu värre än så här

Världen är sjuk och galen. Och det här är en röksignal från en hemmajobbare som har tillfälligt svårt att se någon ljusning i coronamörkret. Men nu kan det väl ändå inte bli värre?

Publicerad: 20 mars 2020, 15:55

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Corona

Nu kan det väl ändå inte bli värre?

Men så permitterar Volvo 45 000 svenska hjältar, hela Bayern stänger och Doobidoo stoppas för att Lasse Kronér misstänks vara smittad av coronaviruset.

Nu kan det väl ändå inte bli värre?

Men så drar Systembolaget ner på öppettiderna och folkhälsochefen Johan Carlson riktar kritik mot kritikerstormen mot den briljante (ja, han är briljant, det ser du väl?) Anders Tegnell.

Läs mer: Tillsammans är ledordet genom krisen

Vi som trodde att vi var på väg framåt. Men framtiden sitter i karantän. Det finns inga disruptiva affärsmodeller kvar. Bara en kurva som måste plattas till och ett långsamt Netflix.

I morgon fyller E elva. Med nariga händer blöta av hamstrad handsprit från Pär Svärdson bär vi in tårta och presenter från nätet. Minns ni det? Nätet. Bland det enda som finns kvar nu.

Ett tangentbord som lyser och boxershorts med superhjältar på. Sen brukar det alltid tillkomma en del bonussaker jag inte visste skulle tillkomma.

Men vem är jag att klaga på lätt överdriven konsumtion när samtlig detaljhandel världen över kommer gå under senast vid midnatt?

Nu kan det väl ändå inte bli värre?

Men så stänger Ikea sina restauranger, Venue Retail Group ligger i respirator och Stockholm förbereder sig på världskrig mot smittan.

DÅ KOMMER NYHETEN.

Läs mer: Corona riskerar bli droppen för de som letar sin relevans

Delfiner simmar i Venedigs kanaler. När vi människor tvingas sitta och facetajma med gamla mammor vi inte får träffa kommer djuren tillbaka.

Hur fint är inte det?

Och kioskerna. De gamla kioskerna från förr kan få en revival, läser jag. Du vet, gå fram till luckan och peka. En sån. Och en sån. Och en sån.

Nu kan det väl ändå inte bli värre?

Jo, det kan nog tyvärr bli det, men i helgen kommer jag tänka på delfinerna. Och kioskerna.

Michael Sandsjö

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev