Shoppa satsar på att växa med global expansion: ”Vi märker ett ökat intresse”

Mjukvaruleverantören Shoppa satsar på internationell marknad. Med rekryteringen av Thomas Jansson som ny Business Area Manager siktar man i första hand på att expandera i Europa med det inarbetade skyltsystemet för digitala och printade skyltar.
Text: Thomas Karlsson
Annons:

Digital Signage i retail

  • Skapa och hantera hela butikskedjans digitala och printade skyltar – i ett system. 
  • Enkelt och effektivt att skapa digitalt content.
  • Mycket fördelaktig produktionskostnad för content. 

Läs mer: Varför behövs en content-strategi för digital skyltning? 

Thomas Jansson har en gedigen bakgrund inom Digital Signage, senast från Philips där han framgångsrikt bidragit till att lyfta Philips LFD till en mycket stark position på den nordiska marknaden.

– Jag ser verkligen fram emot att ta Shoppas skyltsystem ut på den globala marknaden med sin geniala lösning för automatiserat innehållsskapande. Det finns en stor efterfrågan efter ett skyltsystem som hanterar både digitala och printade skyltar och där man dessutom i systemet kan skapa content till de digitala skyltarna, säger Thomas Jansson. 

– Expansionen är ett naturligt steg då vi har förmånen att få följa med våra kunder när de etablerar sig utanför Norden. Vi märker också att flera butikskedjor utanför Norden är intresserade av Shoppas skyltsystem och även vår tjänsteportfölj, som inkluderar design, contentproduktion och integration, berättar han. 

Expansionen innebär att man bygger ut organisationen rejält med målet att inom tre år ha ett 50-tal personer knutna till försäljningen i Europa, Mellanöstern och Asien.

Shoppa kommer tillsammans med lokala partners och distributörer sälja in och installera skyltsystemet, i första hand till europeiska butikskedjor. De första distributörsavtalen är redan klara.

– Tidigare har försäljningen skett i vår egen organisation direkt till kunder. Nu kommer försäljningen av våra programvaror och tjänster ske genom utvalda distributörer och återförsäljare. Vi kommer också att flytta supporten från enbart vårt huvudkontor i Enköping till lokala serviceorganisationer som kan serva kunderna, säger Thomas Jansson.

En av Shoppas stora fördelar är att de erbjuder en plattform för att hantera både den printade och digitala skyltkommunikationen.

Ytterligare en stor fördel är att man väldigt enkelt kan skapa content till även de digitala skyltarna. På bara ett par minuter kan flera digitala budskap skapas och skickas till en eller flera digitala skyltar, utan komplicerade installationer och utan dyra produktionskostnader.

– Tillsammans med vår Digital Signage medföljer en produktsäljande content strategi – Shoppa Flow – som bygger på de fyra elementen Feel, Lead, Offer och Want, säger Thomas Jansson, Business Area Manager på Shoppa. 

Konceptet Flow är baserat på vetenskaplig forskning om hur digital skyltkommunikation bör utformas för att underlätta konsumenters köpbeslut. 

Grunden är Feel, vilket är till för att fånga mottagaren genom en inspirerande bild eller film. Därefter följer Lead, vilket innebär att man lyfter mottagarens intresse genom att visa varumärket och eventuellt slogan. Därefter är det dags för Offer, det vill säga den produkt som erbjuds. Och slutligen visas Want, priset som skapar ett köpbeslut.

 

Hela processen att producera detta digitala content skapas enkelt i Shoppas skyltsystem. Genom att endast ”dra och släppa” produkter till en skyltmall i Shoppa skapas automatiskt sekvenser med animeringar. En film skapas alltså på sekunder och är redo för att skickas till en eller flera digitala skyltar. Detta innebär att det är snabbt och enkelt att uppdatera butikerna med aktuella kampanjer och produkter.

En stor fördel med Shoppas Digital Signage som Thomas Jansson lyfter fram är produktionskostnaden för digitalt content.

– Efter den inledande investeringen så tillkommer inga kostnader för att producera nytt content till de digitala skyltarna de kommande åren, till skillnad från många befintliga digitala skyltsystem där den största kostnaden är att producera innehållet, säger han. Detta är en enorm fördel med Shoppas Digital Signage som minskar kostnaderna och underlättar jobbet för våra kunder. 

Självklart går det även att använda Shoppas skyltsystem för att också spela upp vanlig film om man vill kombinera varumärkesbyggande och produktsäljande digitala budskap. 

– Anledningen till att vi växer och expanderar är att många företag utanför Norden har fått upp ögonen för våra lösningar samt att våra befintliga kunder har upplevt stor nytta och ser väldig potential i och med fortsatt utveckling, vilket har gjort att efterfrågan skjutit i höjden, avslutar Thomas Jansson.

Läs mer om Shoppas Digital Signage här

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...