Foto: Pontus Edman

Insikter från NRF 2019: Fem trender som utvecklar handeln

Tillsammans med Extenda Retail har Market varit i New York för att besöka NRF Retails Big Show och trendspanat i Manhattans hetaste butiker. Resultatet är fem viktiga retailtrender.
Text: Thomas Karlsson
Annons:

1. Den relevanta butiken

Den fysiska butiken är inte död. Men den måste bli relevant för kunden och bygga på de egenskaper som gör att kunden väljer att besöka en butik istället för att handla över nätet.
Kunden vill ha en trivsam butik, med upplevelser, kunniga medarbetare och som skapar gemenskap. Butiken ska också bidra till att öka försäljningen i andra kanaler.

2. Steget före med artificiell intelligens

Den nya tekniska utvecklingen låter retailföretagen ligga i framkant. Med hjälp av AI, AR, VR och mycket annat skapar man relevans, effektivitet och kundupplevelser. Det följer såväl kunden genom hela köpresan som varan genom hela försörjningskedjan. Med AI ser vi också helt nya butikskoncept födas.

3. Bättre kundupplevelse med teknikens hjälp

Mobilens roll fortsätter att utvecklas med ständigt nya funktioner för att öka kundupplevelsen – före, under och efter köpet. Även kameror och RFID-tekniken utnyttjas allt mer. Men detta står inte i motsats till medarbetarens viktiga roll. Istället kan den uppkopplade medarbetaren öka kundupplevelsen ytterligare.

4. Total integration den enda vägen

Kundens krav på en och samma upplevelse oavsett säljkanal, betalsätt eller hur hon får hem sin vara är en utmaning. Vägen dit är en transparent lösning där samtliga funktioner är sammankopplade i realtid. Och det handlar inte bara om avancerade systemlösningar utan också om företagens organisationer och synsättet på konsumenten.

5. Det uppkopplade hemmet leder till handeln

Konsumenterna har länge varit uppkopplade och nu är det hemmens tur att bli smarta. De smarta prylarna innebär stora möjligheter för handelsföretagen att skapa sömlösa shoppingupplevelser. Snart är hela kedjan – bostad, konsument, butik och medarbetare –sammankopplade.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...