Även mindre kedjor vinner på att digitaliseras: ”Finns ingen annan väg framåt”

Även som liten aktör måste man hänga med i digitaliseringen. Det är skokedjan Footlight med fyra butiker bevis på. Nyligen gjorde företaget en nysatsning på sin e-handel, med omnikanalstänk och har gått över till nästan enbart digital marknadsföring.
Text: Thomas Karlsson
Annons:

Integrerad handdatorlösning

  • En av de största utmaningar handlare har är att effektivisera och förenkla repetitiva uppgifter.
  • En affärslösning med integrerad handdatorlösning gör precis det och är ett exempel på hur Hogia Retail kan hjälpa dig att bli ännu mer lönsam.

Vill du veta mer? Läs här!

Kunderna har haft möjlighet att näthandla hos Footligt i många år, men 2015 gjorde man en nystart med en modern e-handelsplattform, som knyter samman nätbutiken med de fysiska butikerna.

– Det blev nödvändigt eftersom butikerna också är e-handelns lager, säger Rebecca Bayer på Footlight. Att flödet fungerar är en förutsättning, liksom att ha enkla administrativa verktyg.

– Det finns ingen annan väg framåt än att digitalisera oss, fortsätter hon.

Sedan årsskiftet har man också investerat i bland annat personal som är dedikerad näthandeln och en egen studio för produktfotografering.

– Det sker snabba förändringar i handeln och vi måste hänga med. Kunderna ställer samma krav på oss små som på stora företag med betydligt större resurser, säger Rebecca Bayer som ser det som en utmaning att de är de stora företagen som sätter spelreglerna.

– Därför måste vi hitta våra egna värden som inte de stora har.

Numera är så gott som all marknadsföring digital, via egna kanaler men framför allt genom annonsering på sociala medier.

Footlight har i år även satsat på en handdatorlösning som är integrerad med butiksdatasystemet.

Den förenklar lagerhanteringen samtidigt som lagersaldon blir mer exakta vilket är viktigt, inte minst för e-handeln.

– Vi använder förstås handdatorerna vid inventering men även i det löpande arbetet med lagerflyttar då vi distribuerar ut allt från vårt huvudkontor, som också fungerar som centrallager, till butikerna. Det sparar oss flera timmar i veckan jämfört med tidigare arbetssätt, säger Rebecca Bayer.

Vill du veta mer om hur ett affärssystem med integrerad handdatorlösning kan underlätta din verksamhet, klicka här.

 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...