Ledarpodden del 3: ”Det är dags att lämna stenåldersnivån”

Stora förändringsprojekt misslyckas ofta – på grund av brister i ledarskapet. Det visar flera undersökningar. Ledarskapsexperterna Anni Blomster och Claes Linusson på ConTra berättar varför – och vad som krävs för att nå hela vägen fram.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Lyssna på avsnittet på Itunes eller via spelaren ovan.

Ledarpodden, som Market gör i samarbete med ConTra, tar i tredje avsnittet upp en fråga där många ledare och ledningsgrupper går bet: Att leda i förändring.

– Arbetet i ledningsgruppen görs ofta noggrant, men sedan har man inte förmågan att få ut det i organisationen på ett bra sätt, säger Anni Blomster, konsult på ConTra.

Det stora arbetet ligger i att kommunicera och diskutera med medarbetarna så att de förstår vad förändringen innebär för dem.

– Det här tar längre tid än man tror. Förändringen måste diskuteras på alla nivåer över en längre tid. Det räcker inte med ett brandtal från vd och en fest på kvällen. Det är dags att lämna stenåldersnivån i den här frågan, säger ConTras vd Claes Linusson.

Vi benar ut hur en bra förändringsprocess bör hanteras, varför ledarskapet ibland försvinner helt i ett större omställningsarbete och varför det är en tillgång att vara diplomatiskt uppkäftig.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...