Foto: Peter Gehrke

Kalle Östgren: Fyra skäl som gör rekryteringen till reklamsåpan viktigare än någonsin för Ica

Snart gör en ny handlare entré i Icas rekordlånga reklamsåpa. Det spekuleras vilt om vem som kommer att ta rollen, men betydelsen sträcker sig långt utanför tv-rutan. Här är fyra skäl som gör Icas rekrytering viktigare än någonsin.
Text: Kalle Östgren
Annons:

Snart går Ica-Stig, i Loa Falkmans skepnad, i pension och ersätts som handlare i Icas reklamsåpa av … ja, vem kommer att kliva fram i strålkastarljuset? Blir det ytterligare en äldre man eller föryngring? En Ica-Stina? En kvinna med invandrarbakgrund, en Nina Zanjani eller Idoljuryns Nikki Amini som dundrar in och förklarar att det är nya tider och dags för uppryckning i butiken? 

”Eller är Ica på väg att relansera Icander och Monica (det är ju inget ovanligt med handlarpar inom Ica-rörelsen)?”

Spekulationerna flödar, med allt från seriösa gissningar som Mia Skäringer och Suzanne Reuter till ironiska passningar som Dan Eliasson och Donald Trump. En obemannad butik, kanske? Eller är Ica på väg att relansera Icander och Monica (det är ju inget ovanligt med handlarpar inom Ica-rörelsen)?

Eller har Ica ett helt nytt reklamkoncept på gång? Inget tyder på det. Ica lockar med ledtrådar inför handlarbytet, bjuder in till gissningstävling på sin hemsida och matjättens marknadsdirektör Josefin Lundmark säger att hon “ser fram emot en spännande fortsättning”, men också “en utveckling av formatet”. 

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Loading...