David Jansson: Teknikmagasinets erbjudande är inte tillräckligt bra

Att Teknikmagasinet hänger på fallrepet är inte konstigt. Företagets erbjudande är inte tillräckligt bra. Varken priserna, sortimentet eller servicen imponerar på särskilt många.
Text: David Jansson
Annons:

David Jansson

Analytiker och skribent på Market.

Teknikmagasinet är illa ute. Bolaget kan inte betala förfallna skulder och har ansökt om och beviljats företagsrekonstruktion vid Solna tingsrätt. Av ansökan framgår att Teknikmagasinets skulder huvudsakligen utgörs av förfallna leverantörsskulder, löner, skatter och avgifter och uppgår till ett sammanlagt belopp av cirka 155 miljoner kronor.

Teknikmagasinet förklarar i ansökan sina svårigheter att göra rätt för sig med att lönsamheten har försämrats under flera år. Det senaste räkenskapsåret, som avslutades i april, slutade i ett kraftigt negativ resultat. En av huvudorsakerna till den allt sämre lönsamheten är enligt bolaget en minskad kundtillströmning och vikande försäljning.

Den intressanta frågan är givetvis varför konsumenterna sviker Teknikmagasinet, som i 133 fysiska butiker i Sverige, Norge och Finland, samt webshoppar i respektive land, erbjuder allt från smartphones, hörlurar, surfplattor och gamingprodukter till sexleksaker, luftvapen, maskeradutrustning och blodtrycksmätare.

Klara besked finns i årets upplaga av Markets rapport Handelns hetaste butiker och kedjor, som publiceras inom kort. Rapporten visar att de allra flesta konsumenter inte är imponerade av vad Teknikmagasinet har att erbjuda. Såväl företagets priser, sortiment som service får jämförelsevis låga betyg.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i en månad
  • Inga kostnader eller dolda villkor
  • Tidningen Market gratis – även efter provperiodens slut

Du får Market Premium gratis – en hel månad! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Loading...