Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Retail Awards

Medarbetare i världsklass lyfter Årets arbetsgivare: ”Vi jobbar alltid för att förbättra oss”

Publicerad: 24 september 2020, 05:52

Med medarbetare i världsklass tog Elgiganten hem vinsten i kategorin ”Årets arbetsgivare” på årets Retail Awards enligt juryn. ”Vi strävar ständigt efter att vara en bra arbetsgivare”, säger Elgigantens HR-chef Hanna Bergfäldt.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikElgigantenRetail Awards

Hanna Bergfäldt, HR-chef på Elgiganten.

Läs mer: De är handelns stjärnor – här är samtliga vinnare från årets Retail Awards

”För att nå den moderna hemelektronikkunden krävs det anställda i världsklass. Det har Elgiganten.” Så lyder juryns motivering till varför Elgiganten vinner i kategorin ”Årets arbetsgivare”

– Vi är så otroligt stolta, det känns helt fantastiskt, säger Hanna Bergfäldt, HR-chef på Elgiganten.

Detaljhandeln har haft ett utmanande år så här långt där inte minst företagens medarbetare har hamnat i fokus oavsett om det rör sig om smittspridning eller permitteringar.

– Vi lyckades slippa den värsta krisen och har kunnat vara kvar i butikerna och möta våra kunder, men våra medarbetare har verkligen kämpat de senaste månaderna, säger Hanna Bergfäldt.

Beskedet om vinsten togs emot av ledning och medarbetare som samlats på huvudkontoret för att följa den livesända digitala galan. Hanna Bergfäldt hoppas att det firas ordentligt ute i varuhusen och butikerna.

Läs mer: Priser, intervjuer och glädjetårar – se Retail Awards-galan här

– Medarbetare i världsklass, som bidrar med kunskap till våra kunder, har alltid varit en målsättning för oss och att vara den bästa arbetsgivaren är inte ett arbete som slutar nu. Vi jobbar alltid efter att förbättra oss och det kommer vi fortsätta att göra.

Hur jobbar ni för att nå dit?

– Vi vill vara en arbetsgivare som man trivs hos. Vi satsar mycket på utbildningar och utveckling, att ha en bra företagskultur, en bra jargong och ett ledarskap som också fokuserar på mjuka värden. Men det här priset betyder inte att vi kommit i mål, vi kan inte nöja oss, det här är ett kontinuerligt arbete som pågår hela tiden.

Läs mer: Nu törs Årets butik vara kaxiga: ”Ett kvitto på att vi faktiskt är bra”

Andreas Heneborn

Juryns motivering:

”Elgiganten gör mycket rätt – nu prisas bolaget för den allra främsta tillgången: Medarbetarna. För att nå den moderna hemelektronikkunden krävs det anställda i världsklass. Det har Elgiganten.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev