Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Retail Awards

Här är handelns stjärnor – samtliga nio vinnare vid årets Retail Awards

Publicerad: 20 oktober 2021, 15:48

Samtliga vinnare vid Retail Awards 2021.

Foto: Pax Engström Nyström

De är handelns klarast lysande stjärnor just nu. Nio glada vinnare fick motta priser vid Retail Awards 2021 som gick av stapeln i kväll på Clarion Hotel i Stockholm. Här är samtliga vinnare:


Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

 

Foto: Pax Engström Nyström

Årets retailledare: Johan Sjödin, vd, Jysk

Juryns motivering:
Under ledning av Årets retailledare har kedjan utvecklats starkt. Med gedigen kunskap om företagets affärer utövar han ett närvarande och situationsanpassat ledarskap. Med mycket hjärta coachas medarbetare att växa och gå vidare internt. Han har också etablerat en positiv tävlingskultur som engagerar på varenda avdelning.”

 

Foto: Pax Engström Nyström

Årets omniupplevelse: Kjell & Company

Juryns motivering:
”Med målet att kunden aldrig ska behöva gå långt eller leta länge efter sin produkt har bolagets satsningar på nya leveranssätt, liveshopping och ett nytt butikskoncept verkligen skapat ett mervärde för kunderna. Genom att utnyttja de olika kanalernas fördelar har de på riktigt rivit murarna mellan digitalt och fysiskt.”

 

Foto: Pax Engström Nyström

Årets logistiksatsning: Mekonomen

Juryns motivering:
”Tack vare långsiktiga logistiksatsningar har bolaget skapat förutsättningar för riktigt snabba leveranser, ökad tillgänglighet, minskad risk för avbrott och bättre arbetsförhållanden. Det nya lagret ger även möjligheter att ytterligare förbättra logistiksystemet till exempel för att bättre kunna möta miljökrav och fortsätta digitaliseringen av supply chain.”

 

Foto: Pax Engström Nyström

Årets butikskedja: Jysk

Juryns motivering:
”Under ett år som har varit utmanande för de flesta har de lyckats stärka resultatet, expandera och påbörja en uppgradering av konceptet samtidigt som de har tagit ett steg extra för att säkerställa kundernas säkerhet. I alla förändringar som kedjan gör står medarbetarnas välmående i fokus.”

 

Foto: Pax Engström Nyström

Årets e-handel: Meds

Juryns motivering:
”På kort sikt har företaget blivit en nyckelspelare som fortsätter att driva på utvecklingen mot en bättre kundupplevelse i en mycket dynamisk och föränderlig retailsektor. Deras satsning på varumärket gör avtryck på shoppingupplevelsen och ger en snygg, snabb och enkel kundresa från start till köp och leverans.”

 

Foto: Pax Engström Nyström

Årets hållbarhetssatsning: Synsam

Juryns motivering:
”De ligger i framkant i sin bransch och inspirerar till förändring med en rad banbrytande initiativ. Med ett innovativt tänkande inom hållbarhet som genomsyrar organisationen skapar de en möjlighet för kunden att göra bättre materialval och handla cirkulärt.”

 

Foto: Pax Engström Nyström

Årets butik: Pistill

Juryns motivering:
”Trots ett utmanande år har den här butiken lyckats stärka sitt resultat. Med ett stort engagemang och en stor kunskap inom sitt område hjälper de kunder som kommer in i den välsorterade butiken samtidigt som de också sträcker sig ut i samhället och sprider sin kunskap till fler grupper.”

 

Årets arbetsgivare: Ica Kvantum Bollnäs

Juryns motivering:
”De små handlingarna gör stor skillnad. Med hjärta och engagemang tar sig den här handlaren tiden att varje dag hälsa på alla medarbetare och stämma av läget. Allt för att säkerställa att alla mår bra – inte ”bara” som medarbetare. Resultatet: En arbetsplats där medarbetare trivs och utvecklas med företaget.”

 

Foto: Pax Engström Nyström

Årets butikssäljare: Helena Stelius, Lindex

Juryns motivering:
”Årets butikssäljare har under pandemin både maximerat kundmötena och lyft personalen. Hon hälsar välkommen med en värme som känns och en naturlig ögonkontakt. Får med sin kunskap köpsuget att växa från en vara till en hel outfit – tänker helhet, tar initiativ och skapar en väldigt trevlig stämning.”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev