måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Willys comeback efter branden: ”Snabbaste butiksetableringen någonsin”

Publicerad: 5 september 2022, 09:27

I juli totalförstördes de lokaler där Juli och Willys huserade på Erikslund i Västerås i en brand.

Foto: Andreas Dyrberg Skog

Willys-butiken i Västerås som brann ned till grunden i somras kommer att byggas upp på samma handelsområde. Nyöppning är planerad till innan jul. ”Snabbaste butiksetableringen vi någonsin gjort”, säger Willys etableringschef Heinz Möller i ett pressmeddelande. 

Ämnen i artikeln:

Willys

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


I början av juli brann Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås ned till grunden. Nu meddelar kedjan att etableringsläget är spikat på samma handelsområde. Och butiken planeras öppna redan innan jul. 

– Det här blir den snabbaste butiksetablering vi någonsin gjort, säger Willys etableringschef Heinz Möller i en kommentar. 

När det stod klart att butiken blivit totalförstörd trodde man först att processen med återuppbyggnanden kunde ta år. Men i detta fall gick processen snabbt. 

LÄS OCKSÅ: Symboliska Åhléns Outlet måste hålla stängt efter rökskador: ”Tacksamma att ingen kom till skada” 

– Vi har känt ett stort stöd både från kommun, fastighetsägare och inte minst allmänheten och alla våra kunder. Vi är väldigt glada över att kunna komma tillbaka till Erikslund redan innan årsskiftet, säger Heinz Möller.

Den nya butiken får en något mindra butiksyta, men med ungefär samma erbjudande som tidigare. Medarbetarna som under tiden arbetar i andra Willys-butiker kan alltså snart återvända till sin tidigare arbetsplats. 

– Personalen blev väldigt glad när jag äntligen kunde berätta att vi hade allt på plats. Jag är väldigt glad och tacksam över att kunna öppna så snart igen, både för våra medarbetares skull och för våra kunder, säger Tony Juhlin som är butikschef på Willys Erikslund. 

LÄS OCKSÅ: Julas snabba agerande efter storbranden – etablerar ett tillfälligt varuhus i Västerås

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev