söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Uniqlo dubblerar i Sverige – här öppnar japanska jättens andra butik

Publicerad: 29 april 2020, 06:43

Uniqlo öppnar sin andra butik i Sverige till hösten i Westfield Mall of Scandinavia i Solna.

Ämnen i artikeln:

UniqloMode

För två år sedan klev det japanska klädmärket Uniqlo in i Sverige med en butik som ligger vid Kungsträdgården i Stockholm. Nu står det alltså klart att det blir en andra butik i Sverige, och den tredje i Skandinavien.

– Sverige är ett inspirerande land som ligger i framkant gällande innovation, hållbarhet och design, vilka är områden som går i linje med vår filosofi på Uniqlo, säger Mikiya Kurosu, bolagets COO för Sverige och Danmark.

Uniqlo har deklarerat att viljan är att erbjuda kläder som är skapade för att göra vardagen bättre och därmed också bidra till att skapa en bättre värld och öka visdomen.

Butiken i Mall of Scandinavia kommer att omfatta 1250 kvadratmeter och innehålla sortiment för herr, dam, barn och nyfödda.

– Vi ser fram emot att erbjuda vårt unika life wear-koncept på en sådan spännande och samtida lifestyle destination, säger Mikiya Kurosu om butiksöppningen, som sker till hösten.

Uniqlo öppnade sin första butik i Japan 1984. I dag räknas de som ett av världens största klädmärken med sammanlagt 2200 butiker på 25 globala marknader.

I Europa finns i dag 90 butiker i tio länder. Företaget har tydligt deklarerat att de vill säkerställa sin status som ett globalt varumärke genom butiksöppningar i världens viktigaste städer och platser.

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev