tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sergelhusen får nya hyresgäster i vår: ”Fantastiskt att se kvarteren väckas till liv”

Publicerad: 11 januari 2022, 12:14

Foto: ©Fotograf Sara Danielsson

Efter år av renoveringsprojekt börjar den såkallade Sergelstan i centrala Stockholm ta form. Under våren flyttar flera butiker och en restaurang in i Sergelhusen.

Ämnen i artikeln:

Sport och fritidModeHeminredningFastighetsägare

HP


Omvandlingen av den såkallade Sergelstan som betecknar kvarteren kring runt Sergels torg, Brunkebergstorg, vid Hötorget har pågått sedan 2014.

Under fjolåret började de tre Sergelhusen åter att tas i bruk.

Nu står det klart att fyra nya hyresgäster är klara för inflytt under våren, varav tre butiker. Bland dessa finns amerikanska sportmodevarumärket Champion, kända bland annat för sina hoodies, som flyttar in på Hamngatan där de öppnar en flaggskeppsbutik.

De får sällskap av spanska modebutiken Mango som flyttar in på samma stråk i en 600 kvadratmeter stor lokal. 

På Malmskillnadsgatan flyttar dessutom Mellqvist café, samt restaurang Pava med matsal och bar in under våren.

Till hösten kommer ytterligare en hyresgäst i form av möbelbutiken Svenssons i lammhult in i en 1 600 kvadratmeter stor lokal på två plan med ingång från Sergels torg och Sveavägen.

– Det är fantastiskt att se kvarteren runt Sergels torg väckas till liv! Efter många års arbete och stora investeringar både från oss, andra fastighetsägare och staden är Sergelstan verkligen på väg att bli den mittpunkt den en gång var tänkt att vara, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm på Vasakronan som äger fastigheterna.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev