söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Media Markt flyttar in hos Clas Ohlson – öppnar ny flaggskeppsbutik

Publicerad: 1 april 2021, 12:02

Media Markt öppnar ett nytt varuhus på Drottninggatan i centrala Stockholm där kedjan hyr lokal av branschkollegan Clas Ohlson. ”Varuhuset blir av flaggskeppskaraktär”, säger vd Magnus Håkansson.

Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonMedia MarktHemelektronik

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Media Markt har inte öppnat något nytt varuhus sedan september 2018. Men nu är det dags.

Under försommaren öppnar kedjan en ny flaggskeppsbutik på Drottninggatan 53 i Stockholm.

– Vi har haft en mycket positiv trend under det senaste året. Vi har nu många spännande och offensiva saker på gång. Med online som tillväxtmotor är det viktigt med den kvaliteten i butiksnärvaron som ger en ytterligare kundupplevelse, det vill säga omnikanal. Varuhuset på Drottninggatan blir av flaggskeppskaraktär med vårt senaste butikskoncept i Europa. Om vi fortsätter vår positiva utveckling, så har vi goda möjligheter att kunna öppna fler nya varuhus så småningom, säger Magnus Håkansson.

Läs mer: Media Markts interim-vd får jobbet permanent: ”Vi ska förbättra lönsamheten”

Media Markt hyr 3 300 kvadratmeter i två plan av Clas Ohlson, som har ett varuhus i samma fastighet. Lokalen huserade tidigare en Intersportbutik som stängde förra året.

– Det känns bra för oss att ha landat hyresavtalet med just Media Markt. Vi tror att vi som goda grannar kommer att kunna attrahera kundflöden åt varandra och fortsätta vara en viktig del av Drottninggatan som shoppingdestination, säger Kristofer Tonström, vd för Clas Ohlson.

Media Markt skriver att det nya flaggskeppet har fokus på kundupplevelsen och bygger på ”täta samarbeten med leverantörer, en sömlös omnikanalupplevelse, dedikerade ytor för totala kundlösningar, tydlig närvaro av marknadens främsta varumärken, med mera”.

Läs mer: Clas Ohlson parerade när kundtrafiken sjönk: ”Starkt resultat i turbulent tid”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev