fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lekia dubblar butiksbeståndet i Halmstad – öppnat butik på andra sidan stan: ”Över förväntan”

Publicerad: 11 oktober 2022, 06:00

Den nya butiken i Flygstaden blir den andra i Halmstad.

Lekia har sedan tidigare en butik i Halmstad. Nu har premiären för ytterligare en butik hållits, den i flygstaden. ”Varannan kund som är inne säger att det är roligt att vi har flyttat hit.”

Ämnen i artikeln:

LekiaBRLek och hobby

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Sedan BR stängde sina två butiker i Halmstad har staden bara huserat två leksaksbutiker, varav en Lekia.

Nu har emellertid en till butik tagit plats i staden, även den en Lekia-butik, i området Flygstaden.

– Eftersom det inte har funnits någon leksaksbutik i det här området kände vi att det fanns ett behov, säger Mirko Kocic, butikschef för den nya satsningen, till Hallandsposten.

Han understryker även att butiken kommer att bli kvar permanent.

– Ja, vi kommer att ha två butiker i Halmstad framöver.

Mirko Kocic har jobbat i den andra Lekia-butiken i cirka åtta år, men ska alltså driva nysatsningen tillsammans med två nya heltidsanställda.

– Det har gått jättebra, över förväntan. En vanlig vardag som i dag är det förstås lite trögare, men varannan kund som är inne säger att det är roligt att vi har flyttat hit, säger han till tidningen.

Han tror inte att den nya butiken kommer att konkurrera med stadens tidigare Lekia-butik.

– Nej, det tror jag inte. Nu har jag visserligen känt igen några kunder som jag brukar se i den andra butiken men det har inte varit så många, säger Mirko Kocic och fortsätter:

– Jag tror snarare att det är de som tidigare har beställt leksaker på nätet och hämtat ut här på Flygstaden när man ändå har varit här och handlat som kan bli våra nya kunder. Bor man i Haverdal eller Gullbrandstorp kanske det har varit lättare att beställa på nätet än att köra 40 minuter genom hela stan.

Lekia har omkring 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge, enligt företagets egen hemsida. Ägaren till de två Halmstadbutikerna driver också några butiker i Skåne. Moderbolaget Lekia AB omsatte drygt 356 miljoner kronor 2021, rapporterar Hallandsposten.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev