söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hit kommer Jeansbolaget – efter att ha längtat i flera år: ”En storspelare”

Publicerad: 13 oktober 2020, 05:59

Foto: Daniel Norman

Jeansbolaget tar över ytterligare ett tidigare JC-läge. Nu etablerar sig kedjan på Birsta utanför Sundsvall. Bakom satsningen står Dennis Wallenberg som därmed öppnar sin tredje enhet.

Ämnen i artikeln:

JeansbolagetMode

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Jag har jobbat länge i branschen och sett att Sundsvall är en fungerande stad för andra klädbutiker. Sundsvall är en ganska stor stad, men det finns ingen aktör som liknar oss, säger Dennis Wallenberg till Sundsvalls Tidning.

Han driver sedan tidigare Jeansbolaget i Luleå och i Piteå. Det här blir hans tredje butik.

Öppningen är planerad lagom till Black Friday, i slutet av november. Jeansbolaget tar över den lokal i Birsta City där JC tidigare låg.

– Vi ser oss själva som en stor spelare och det kommer att märkas stort och tydligt att vi öppnar, men med respekt för corona. Vårt mål är att bli bäst på jeans i Sundsvall, säger Dennis Wallenberg.

Jeansboalget har velat etablera sig i Sundsvall under en längre tid.

– Vi har diskuterat med flera tänkbara entreprenörer men det är ingen som riktigt har fått till finansieringen, säger Lars Bergman, ordförande för den franchisedrivna kedjan, till tidningen.

Jeansbolaget har nu 32 butiker runt om i landet anslutna.

– Vi vill etablera oss i små och mellanstora städer. Vi bygger upp en kundkrets på ett annat sätt än i storstäderna genom att vi ger god service och har ett attraktivt sortiment. Vi har alla de viktiga jeansmärkena, säger Lars Bergman.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev