tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här tar Ikea nästa steg på miljardsatsningen i Stockholm: ”En av de viktigaste städerna”

Publicerad: 16 december 2021, 08:35

I går öppnade Ikea en planeringsstudio i Sickla köpkvarter i Nacka.

Ikea storsatsar i Stockholmsområdet och ska öppna fyra enheter innan 2025. I går togs ytterligare ett steg när en planeringsstudio öppnade i Sickla köpkvarter i Nacka.

Ämnen i artikeln:

Ikea

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS MER: Här fortsätter Ikea sin storsatsning i Stockholm: ”Kommer närmare fler”

– Vår nya planeringsstudio kommer att komplettera våra övriga enheter I Stockholm på ett bra sätt. Här kommer kunderna få personlig hjälp med att planera alla rum där hemma och beställa mer avancerade heminredningslösningar – och det på ett bekvämt och inspirerande sätt, säger Yvonne Tedeby, chef för planeringsstudio i Sickla. 

Market har tidigare berättat om Ikeas expansion där möbeljätten öppnar i flera nya format runt om i Sverige, bland annat genom att etablera planeringsstudios. 

I det ingår en storsatsning i Stockholmsområdet där fyra enheter ska etableras, en investering på 1,7 miljarder kronor. 

LÄS MER: Exklusivt bildspel: Här är Ikeas första svenska planeringsstudio

I somras öppnades en planeringsstudio i Bromma, den följs nu av satsningen i Sickla. Dessutom har Ikea kommunicerat att de kommer att öppna ett cityvaruhus i Gallerian i centrala Stockholm i sommar. 

– Som huvudstad på hemmamarknaden är Stockholm en av de viktigaste städerna för hela Ikea. Därför fortsätter vi investera i helt nya format som denna planeringsstudio. Men vi har även en ambitiös plan för att uppgradera för befintliga varuhus, säger Graeme Smith, ansvarig för Ikea i Stockholm. 

Satsningen i Stockholm innebär att Ikea kommer att rekrytera 500 nya medarbetare. I planeringsstudion i Sickla arbetar 25 personer. 

LÄS MER: Halmstadsborna har längtat efter ett Ikea – med nya formatet skapas möjligheter 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev