söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här stänger Clas Ohlson för gott: ”Vi har försökt i tre år”

Publicerad: 8 juli 2021, 05:13

Clas Ohlson avvecklar sin butik i Ljungby. OBS! Bilden är en genrebild och föreställer inte den aktuella butiken. Foto: Pressbild

Det blev bara tre år i Ljungby för Clas Ohlson. Nu avvecklas butiken. ”Det är en lönsamhetsfråga”, säger butikschefen Patrik Pettersson.

Ämnen i artikeln:

Clas Ohlson

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Sommaren 2018 öppnade Clas Ohlson en butik i Ljungby. Det är en butik i mindre format, en så kallad kompakt store, vilken har en mindre sortiment på plats men där kunderna kan få tillgång till hela kedjans sortiment online. 

Efter tre år läggs verksamheten ned. 10 september är sista dagen som butiken hålls öppen. 

– Det är en lönsamhetsfråga. Kedjan ser alltid över vilka butiker som är lönsamma och vilka som har potential. Efter att vi försökt i tre år här och det inte fungerat så tog de det här beslutet. Siffrorna spelar ingen roll så länge det inte är positivt och det har funnits perioder då det fungerat som runt jul till exempel, men annars har det varit mycket vi gått i back, säger Patrik Pettersson till Smålänningen. 

Sex personer berörs av nedläggningen. De fick beslutet redan i februari att butiken ska stängas. 

De anställda har varit medvetna om att det inte gått bra för butiken, berättar Patrik Pettersson för tidningen. 

Pandemin har inte gjort situationen bättre – även om Patrik Pettersson menar att den inte var den avgörande faktorn till att Clas Ohlson fattade det här beslutet. 

– Däremot har vi under den här perioden inte haft ett så stort kundtapp, så vi har inte varit så påverkade. Det är såklart svårt att säga vad som hänt om det inte blivit en pandemi, men det är en helt annan fråga, säger han till Smålänningen. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev