lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Grundarna sålde aktier i Revolution Race värda 135 miljoner kronor

Publicerad: 6 februari 2023, 08:43

Pernilla Nyrensten och hennes man har sålt aktier i Revolution Race.

Foto: Pressbild

Pernilla och Niclas Nyrensten har sålt aktier i Revolution Race till ett värde av 135 miljoner kronor. ”Detta är en del av år långsiktiga finansiella planering”, säger Niclas Nyrensten till Dagens industri.

Ämnen i artikeln:

Revolution RaceDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Revolution Race grundare, och näst största ägare, har sålt aktier i bolaget till ett värde av 135 miljoner, det rapporterar Dagens industri.

Det motsvarar drygt tolv procent av deras totala innehav.

Försäljningen skedde vid flera tillfällen under förra veckan efter att Revolution Race släppte sin delårsrapport på tisdagen.

Niclas Nyrensen skriver i ett mejl till tidningen att försäljningen är ”en del av vår långsiktiga finansiella planering” utan att vilja specificera vad pengarna ska användas till.

”Vi är fortsatt en av Revolution Races största ägare och vi tror stenhårt på bolagets fortsatta resa. Vi sitter kvar i styrelsen och är så klart engagerade i Revolution Race. Vi har i dag inga planer på att göra några ytterligare försäljningar, vi kvarstår som betydande ägare i bolaget”, skriver han.

LÄS OCKSÅ: Förklaringen bakom outdoor-varumärkets starka rapport: ”Måste våga testa nytt”

Det här är första gången sedan börsnoteringen som grundarna säljer aktier i bolaget. I samband med noteringen sålde de emellertid aktier för 630 miljoner kronor.

Pernilla och Niclas Nyrensten kontrollerar efter försäljningen 23,3 procent av aktierna i Revolution Race genom sitt bolag Nyrensten Global Holdning.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev